Hoppa till huvudinnehållet

KASPERSKY SECURITY NETWORK (KSN)

Ett globalt nätverk för utbyte av hotinformation baserat på datavetenskap

Den senaste hotinformationen skyddar dig

KSN-infrastrukturen (Kaspersky Security Network) är utformad för att ta emot och bearbeta komplexa data om globala cyberhot och omvandla dem till den hotinformation som används i våra produkter.

KSN är ett utmärkt exempel på globalt samarbete mot cyberattacker. En viktig källa till hotrelaterade data är frivilliga bidrag från våra kunder. Genom att dela med sig av sina personliga data och låta oss använda våra artificiella intelligenser och experter till att analysera dem hjälper de oss att se till att våra kunder över hela världen är skyddade mot de senaste cyberhoten. KSN hjälper oss att snabbt reagera på nya cyberhot samtidigt som vi kan ge bästa möjliga skydd och minska antal falska positiva resultat.

Det här globala informationsutbytet bygger på tillit och sekretess. Du kan läsa mer om principerna i Kaspersky Security Network och vår sekretesspolicy !  1. Anonymiserad identifiering och ryktesdata för objekt och adresser som genereras med hjälp av Kaspersky produkter delas frivilligt av deltagande kunder över hela världen. Den här kontinuerliga strömmen av realtidsinformation utgör kärnan i Kaspersky Security Network.
  2. En mängd andra källor bidrar med hotinformation till datapoolen, som expertforskning av våra GReAT- och Anti-Malware Research-team.
  3. Hotinformationen bearbetas med hjälp av algoritmer som är baserade på datavetenskap (kallas även för ”maskininlärning”, vilket är en del av artificiell intelligens) under ledning av Kaspersky experter.
  4. Den resulterande åtgärdbara hotinformationen skickas vidare till ”behandlingslagring” där den kan användas av alla våra deltagare.
  5. När något identifieras i en distribuerad säkerhetslösning som inte känns igen begärs information från molnet.
  6. Ett svar skickas omedelbart från Kaspersky Security Network med identifieringsuppgifter eller ryktesinformation, beroende på vad som är tillgängligt.
  7. Du kan få tillgång till affärsspecifika anpassade flöden och analyser av hotdata med kontrollerad cirkulation separat via Kaspersky Threat Intelligence Services.

Faktablad

En mängd olika tekniker och processer som fungerar tillsammans med extrem noggrannhet används för Kaspersky Security Network. Om du vill ha mer information läser du i våra broschyrer och faktablad.

Kaspersky Security Network: Big Data-powered Security
Get an overview of Kaspersky Security Network and its private version, Kaspersky Private Security Network.
Läs Mer* 
Maskininlärning och mänsklig expertis
Upptäck hur tekniker för artificiell intelligens och mänskliga experter kombineras för att skapa Kaspersky HuMachine
Läs Mer* 
Maskininlärning för identifiering av skadlig programvara
Ta en närmare titt på de datateknikbaserade tekniker som används i Kaspersky produkter.
Läs Mer* 

Sekretess är nyckeln

Som del av Global Transparency Initiative har vi flyttat datalagringen och -bearbetningen för vissa regioner till två datacenter i Zürich i Schweiz. Sedan november 2018 har vi bearbetat de filer som våra användare i Europa delar med oss på de här anläggningarna i världsklass, som efterlever branschstandarderna för att säkerställa högsta möjliga säkerhetsnivå. De data som bearbetas här är bland annat misstänkta och tidigare okända skadliga filer och de associerade metadata som skickas till KSN för automatisk analys av skadlig programvara.

De data som skickas till oss anonymiseras och skyddas – även under överföringen – enligt strikta branschstandarder för bland annat kryptering, digitala certifikat, åtskild lagring och policyer för dataåtkomst. Läs mer om våra principer för databearbetning här.

Resurser markerade med * är på engelska