Alla mobila enheter är sårbara för olika hot. De här hoten växer från år till år. De kommer att utgöra en risk för användare av mobila enheter i många år framöver. Inte minst SMS-attacker utgör en avsevärd risk för alla mobilanvändare.

SMS-attacker går ut på att cyberbrottslingarna skapar och distribuerar skadlig programvara för mobiltelefoner. Dessa trojaner är i sin tur utformade för att det ska gå att ringa samtal och skicka textmeddelanden utan användarens vetskap eller medgivande. Dessa samtal och meddelanden skickas till betaltjänster och betalnummer som ägs av cyberbrottslingarna, vilket ger dem betydande intäkter.

Så här skyddar du dig mot skadlig programvara på mobilen

Genom att installera ett effektivt program mot skadlig programvara kan du skydda din mobila enhet mot trojaner som startar SMS-attacker och obehöriga samtal. Kaspersky Mobile Security levererar skydd i världsklass för smarta telefoner med Android, och Kaspersky Tablet Security kan hjälpa till att säkerställa att din surfplatta är säker mot trojaner och andra attacker från skadlig programvara.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av våra webbplatser. Genom att använda och fortsätta navigera på den här webbplatsen godkänner du detta. Om du vill ha mer information om användning av cookies på den här webbplatsen klickar du på Mer information.

Godkänn och stäng