Hoppa till huvudinnehållet

Vad är misstänkta komprimeringsprogram?

För att förebygga bakåtkompliering av skadlig programvara och förhindra analys av programmets beteende kan skapare av skadlig programvara komprimera sina skadliga program med hjälp av en mängd metoder i kombination med filkryptering. Antivirusprogram upptäcker resultaten av de misstänkta komprimeringsprogrammen, dvs. de komprimerade filerna.

Det finns sätt att förebygga att komprimerade filer packas upp. Till exempel kan det hända att komprimeringsprogrammet inte helt dechiffrerar koden – om koden körs – eller så kan det bara dechiffrera koden helt och öppna det skadliga programmet en specifik dag i veckan.

Så här kan misstänkta komprimeringsprogram påverka dig

De främsta egenskaperna hos undergruppen misstänkta komprimeringsprogram som skiljer ut dem i fråga om beteende, är typen och antalet komprimeringsprogram som använts vid filkomprimeringen. Misstänkta komprimeringsprogram, som undergrupp till all skadlig programvara, inkluderar följande beteenden:

 • Ett misstänkt komprimeringsprogram har använts
  Objekt har komprimerats med hjälp av komprimeringsprogram som utformats för att skydda skadlig kod mot att upptäckas av antivirusprodukter
 • Komprimering flera gånger
  Filerna har komprimerats flera gånger med olika komprimeringsprogram
 • Ovanliga komprimeringsprogram
  Filerna har komprimerats av program som sällan används – till exempel komprimeringsprogram som bara är prototyper.

Så här skyddar du dig mot misstänkta komprimeringsprogram

Installera ett effektivt antivirusprogram på alla dina enheter – inklusive PCs, bärbar datorer, Mac, smarta telefoner och surfplattor – och se till att lösningen mot skadlig programvara är uppdaterad och kan skydda dig mot misstänkta komprimeringsprogram. Kaspersky Anti-Virus upptäcker och förebygger en stor mängd skadlig programvara och misstänkt programvara på din PC, medan Kaspersky Internet Security for Android ger dig ett virusskydd i världsklass för smarta telefoner med Android. Kaspersky Lab har produkter som skyddar följande enheter:

 • Windows-datorer
 • Linux-datorer
 • Apples Mac-datorer
 • Smarta telefoner
 • Surfplattor

Andra artiklar och länkar relaterade till misstänkta komprimeringsprogram

Vad är misstänkta komprimeringsprogram?

För att förebygga bakåtkompliering av skadlig programvara och förhindra analys av programmets beteende kan skapare av skadlig programvara komprimera sina skadliga program med hjälp av en mängd metoder i kombination med filkryptering. Antivirusprogram upptäcker resultaten av de misstänkta...
Kaspersky logo

Utvalda inlägg