Hoppa till huvudinnehållet

Skydda barnen på internet

Unga i dag använder allt oftare datorer och uppkopplade enheter i skolan och på fritiden. Det ställer höga krav på att du som förälder kan skydda dina barn mot alla de hot som lurar därute på nätet. Det kan lätt verka som en övermäktig uppgift att skapa en säker internetmiljö som förälder. Kanske känner du t.ex. att de skydd som finns kräver hög teknisk kompetens. Men tack vare användarvänliga lösningar för internetsäkerhet kan du numera skydda dina barn från stötande innehåll och skadlig programvara också om du inte är IT-expert.

Internetsäkerhet för barn – det här bör du tänka på

Skydda dina barn och deras datorer genom att följa de här enkla grundreglerna:

  • Ställ barnens datorer i vardagsrummet eller något annat rum där hela familjen samlas.
  • Installera skyddsfilter på både vanliga datorer och mobila enheter.
  • Se till att uppdatera operativsystemen med de senaste patcharna.
  • Lär dina barn om hur de bör agera när de surfar. De bör t.ex. inte öppna e-postbilagor som de fått av människor de inte känner. De bör heller inte hämta programvara från okända eller opålitliga källor.

Så väljer du rätt säkerhetsprogram för din familj

Se till att det program för föräldrakontroll du väljer har ett heltäckande skydd mot internethot. Föräldrakontroll är bara en del av hur du skyddar familjen mot farorna på nätet. Vill du att dina barn ska kunna surfa säkert räcker det inte med att skydda dem mot stötande innehåll – du måste också skydda dem mot virus, skadlig programvara, skräppost och mobila hot. Som tur är ingår ett heltäckande skydd i många av dagens lösningar för internetsäkerhet – från en central plats skyddar du dina barn mot alla hot på nätet.

Marknaden svämmar över av säkerhetsprogram, så det kan kännas rätt förvirrande att välja bland dem. Som tur är kan du testa produkter via en kostnadsfri testversion. Då hinner du testa om programvaran passar just dig och din familj.

Andra artiklar och länkar om internetsäkerhet för barn

Skydda barnen på internet

Det kan vara en utmaning att skydda barnen när de surfar på nätet, men med de här tipsen och med rätt internetskydd kan du ge dina barn en trygg, rolig och säker upplevelse.
Kaspersky logo

Utvalda inlägg