Hoppa till huvudinnehållet

Behöver du en spårningsenhet för ditt barn?

Behöver du en spårningsenhet för ditt barn?

De spårningsenheter som finns på marknaden idag ger både positiva och negativa associationer. Till att börja med tycker många att det är lite obehagligt när telefonen skickar meddelanden, reklam och förslag baserat på var de befinner sig. Vid det här laget vet vi ju alla att telefonens systemprogramvara och en hel del appar helt enkelt använder telefonens GPS för att erbjuda riktade och personliga tjänster.

Dessutom är spårningsfunktionen "Hitta min telefon" och liknande spårningsappar verkligen praktiska ibland. Det finns också spårningsenheter för din bil, för ägodelar som du vill vara säker på att du inte tappar bort och till och med för dina husdjur. Men enheter för barn? Ja, det finns spårningsenheter för barn också och de erbjuder vanligtvis mer funktionalitet än att använda ditt barns telefonappar för att hålla reda på var de befinner sig.

Men du kanske funderar på frågan: "Behöver man en spårningsenhet för barn?" Om du är det minstaorolig för ditt barns säkerhet och välbefinnande är svaret ett definitivt ja. Och detta är varför ...

Varför du behöver en spårningsenhet för barn

Det är fullt förståeligt att ditt barn vill kunna göra vad det vill på egen hand, utan att känna att det hela tiden övervakas av sina föräldrar. Men den trista verkligheten är att vi lever i ett farligt samhälle. Även i till synes säkra bostadsområden kan barn plötsligt försvinna.

Små barn tycker särskilt mycket om att gå iväg från sina föräldrar när de får syn på något spännande. Du står och tittar på hyllorna i en mataffär en kort stund och när du vänder dig om är barnet borta. Som förälder har du förmodligen upplevt detta många gånger tillsammans med den medföljande rädslan och ångesten under ett sådant ögonblick. En spårningsenhet för barn ger dig tryggheten att veta var ditt barn befinner sig när detta händer, liksom när de är ute med vänner i grannskapet.

Spårningsenheter för barn ger dig GPS-uppgifter i realtid om var ditt barn befinner sig. Detta är ett mycket användbart verktyg när ditt barn är på väg till en vän eller hem från skolan, cyklar i grannskapet eller i något annat fall där det kan vara osäkert var ditt barn befinner sig just nu.

Förbättrade säkerhetsfunktioner

Vissa avancerade GPS-spårningsenheter för barn har också ett kontaktalternativ, så att du vid behov kan kontakta ditt barn via samtal, chatt eller sms. Vissa gör det också möjligt för barnet att snabbt ringa 911 i en nödsituation. Detta är ett särskilt användbart alternativ om ditt barn inte har en mobiltelefon. Det är faktiskt en smart idé att utrusta ett litet barn med en GPS-spårare med en sådan funktion istället för en smartphone.

Smartphones kan utsätta små barn för alla möjligadolda faror på Internet. De gör det också enkelt för illasinnade främlingar att kontakta ditt barn, som kanske inte är medvetet om de onda avsikterna i en sådan kontakt.

En annan smart funktion som finns i GPS-spårare är att ställa in parametrar för ett visst område som ditt barn ska vistas i. Om ditt barn lämnar det området blir du varnad direkt. Med den här funktionen slipper du hela tiden hålla koll på var ditt barn befinner sig. Det kan till exempel vara användbart för att meddela dig om ditt barn lämnar skolan tidigare eller försöker ta sig till en plats där det inte ska vara. Då kan du använda kontaktfunktionen för att fråga vart ditt barn är på väg.

Hur gammalt måste ditt barn vara innan du ger det en spårningsenhet?

När man tänker på att mycket små barn (från sju år och uppåt) får surfplattor och smartphones, borde det inte vara så svårt att föreställa sig att det skulle vara bättre för dem att ha en spårningsenhet. Många små barn deltar i aktiviteter efter skolan och som vi sa tidigare tycker de också om att vandra omkring. Med en GPS-spårare behöver du inte ge dem en smartphone för tidigt.

Äldre barn och tonåringar kan också ha nytta av en spårningsenhet. De kanske protesterar lite, men säkerheten är viktigare. Och med tryggheten av att veta att du kan titta till ditt barn när du behöver, kan du faktiskt få dem att känna sig mer självständiga, vilket de absolut kommer att uppskatta.

Är det lagligt att spåra sitt barn?

Du kanske ställer dig den här frågan om du har sett rapporter om människor som spåras utan samtycke. Sådana situationer är något helt annat än att trygga säkerheten för sitt eget barn. Så länge ditt barn är under 18 år och du är förälder eller vårdnadshavare har du fullständig laglig rätt att använda en GPS-spårningsenhet för att spåra var barnet befinner sig. Du har också rätt att ge andra, t.ex. lärare, barnvakter eller mor- och farföräldrar, tillgång till informationen från GPS-spårningen.

Sammanfattning

Det finns de som inte håller med om att en GPS-spårningsenhet för barn är nödvändig. Men du kan låta dem oroa sig för sina egna barn, medan du själv slipper några av bekymren med dina egna. Tänk på den verklighet vi lever i idag med alla dess faror som små barn ännu inte ens är medvetna om. En GPS-spårningsenhet kan vara ett mycket viktigt verktyg för att skydda ditt barn.

Rekommenderade produkter

Skydda dina barn online och offline med prisbelönt föräldrakontroll. Skaffa flexibla verktyg som hjälper dig skydda deras aktiviteter, övervaka deras beteende och lära dem självbehärskning.

Läs mer

Behöver du en spårningsenhet för ditt barn?

En GPS-spårningsenhet för barn är en klok investering som gör att du kan vara lugn för dina barn.
Kaspersky logo

Utvalda inlägg