Hoppa till huvudinnehållet

Kryptovaluta och VPN: Är krypto-VPN nödvändigt?

Abstrakt diagram som visar hur krypto-VPN fungerar

Blockkedjor, kryptovalutor och andra Web3-tillgångar kan endast existera genom datautbyte över internet. Blockkedjetekniken är tänkt att vara transparent och säker, men det finns vissa inbyggda brister som gör den sårbar för hackare. Därför är det tillrådligt för alla som äger digitala tillgångar att använda ett krypto-VPN för att hålla sina transaktioner säkra och sin information privat.

Vad är ett blockkedje-VPN?

Blockkedje-VPN kallas ibland för krypto-VPN och är virtuella privata nätverk som är kompatibla med digitala tillgångar som kryptomynt, NFT och DeFi-tillgångar (Decentralized Finance). För avancerade kryptohandlare – eller till och med de som bara tar sina första steg in i Web3 – innebär VPN för krypto ett viktigt säkerhetslager. Eftersom VPN-tjänster krypterar all trafik som skickas över deras nätverk blir det mycket svårare för illvilliga aktörer att hacka sig in i en kryptoplånbok och stjäla tillgångarna som finns där.

Varför behöver jag ett krypto-VPN?

Även om kryptovalutor och blockkedjor tekniskt sett erbjuder säkra transaktioner genom kryptografi finns det vissa inneboende sårbarheter i systemet. En av fördelarna med att handla tillgångar på blockkedjor är att alla transaktioner är transparenta och anonyma – användarna handlar sina tillgångar via en plånboksadress, utan några identifierbara uppgifter från verkliga livet. Blockkedjeteknikens funktion innebär dock att transaktionerna är spårbara och därmed sårbara för hackning.

Här är några av sätten som cyberbrottslingar kan använda för att hacka sig in i en kryptoplånbok:

 • Spåra plånbokens adress till ägarens verkliga IP-adress för att ta reda på var hen befinner sig och vem hen är.
 • Anordna falska kryptohandelsauktioner och stjäla deltagarnas uppgifter.
 • Installera skadlig programvara på en användares enhet som i sin tur installerar en programvara för myntutvinning – detta kallas kryptokapning.

Vad är fördelarna med krypto-VPN?

Det finns många anledningar till varför krypto-VPN är användbart för både nybörjare och avancerade användare. Fördelarna kommer av att VPN omdirigerar användarens hela internettrafik via anonyma servrar och håller alla data som kan identifiera användaren utom räckhåll. Här är några av de viktigaste skälen till att överväga att använda ett krypto-VPN.

Öppna upp en värld av handel

Reglerna kring kryptovalutor och andra digitala tillgångar beror på lokala lagar och kan därför skilja sig mycket åt mellan olika länder. Vissa länder, som t.ex. Kina, Nepal och Ecuador, har förbjudit kryptohandel helt och hållet. Andra kan helt enkelt blockera tillgången till vissa kryptobörser – USA förbjuder till exempel handel på Binance. Även om krypto är lagligt erbjuder vissa börser ett annat urval av tjänster baserat på var användaren befinner sig. Men eftersom VPN-tjänster kan omdirigera IP-adresser till olika platser innebär användning av VPN för krypto att det är möjligt att handla med tillgångar oavsett var användaren befinner sig.

Kryptera trafik online

Även om kryptohandel är tänkt att vara anonym – i teorin är den bara kopplad till en kryptoplånboksadress – är det i verkligheten möjligt att spåra kryptohandel till IP-adresser. Detta gör användarna mycket sårbara för hackning. Men eftersom VPN-tjänster kan kryptera all trafik och dölja användarens riktiga IP-adress erbjuder VPN för handel med kryptovalutor en högre säkerhetsnivå i skyddet av användarens tillgångar.

Undvik nätfiskeattacker

Nätfiskeattacker – där hackare använder falska e-postmeddelanden eller telefonsamtal från ett pålitligt företag för att stjäla användardata som lösenord eller kreditkortsuppgifter – används allt oftare för att stjäla digitala tillgångar ur kryptoplånböcker.

Undvik att spåras av en internetleverantör

Internetleverantörer (ISP) kan tekniskt sett spåra och logga all onlinetrafik som går genom deras system. Även om internetleverantörer kanske inte kan få tillgång till alla detaljer i en användares kryptohandel kan de åtminstone se vilken börs de besöker och hur mycket data som användes på webbplatsen. Men eftersom VPN-tjänster för blockkedjor krypterar kryptohandel och all annan data är det enda som en internetleverantör ser VPN-serverns IP-adress. Dessutom kan avancerade kryptoanvändare använda mycket data för att genomföra sina affärer, vilket kan få internetleverantörer att strypa deras anslutningar. Ett krypto-VPN maskerar var användaren spenderar sina data och det går därför inte att rikta in sig mot kryptohandlare med stora volymer.

Kringgå brandväggar

Frekventa kryptohandlare kan behöva hantera sina tillgångar när som helst och var som helst. Vissa institutioner – t.ex. företag och skolor – kan dock använda brandväggar för att blockera kryptosajter, t.ex. börser. Kryptohandel med VPN innebär att brandväggar inte längre är ett problem: eftersom VPN-tjänsten maskerar användarens IP-adress kringgår de också brandväggarna. På det sättet kan kryptohandlare reagera på de ofta föränderliga kryptopriserna och skydda sin finansiella position.

Hur man väljer den bästa VPN-tjänsten för kryptohandel

Ett krypto-VPN är en bra investering för alla som arbetar med Web3, men det är särskilt viktigt för kryptoanvändare på hög nivå. Men med så många VPN-tjänster tillgängliga, hur kan användare se till att de använder den bästa VPN-tjänsten för kryptovaluta? Här är några viktiga saker att tänka på:

 • Starka krypteringsprotokoll (bra VPN använder kryptering på militärnivå, t.ex. AES-256)
 • Skydd mot IP-läckage (leta efter fraser som IPv6 eller DNS)
 • Kompatibilitet med kryptovalutor och andra digitala tillgångar
 • Pålitlig kundtjänst
 • En nödstoppsknapp (för att koppla bort enheten från internet om VPN-anslutningen avbryts)
 • En noll-loggpolicy (så att inga data lagras och eventuellt tillhandahålls till andra parter)
 • Delad tunnel (eng. "Split tunneling") (gör att anslutningen inte blir långsammare)
 • Ett säkert basland som prioriterar användarnas integritet och inte ägnar sig åt massövervakning, t.ex. Schweiz eller Panama
 • Obfuskering (gör att VPN-trafiken ser ut som normal onlineaktivitet)

När det gäller VPN-tjänster för kryptohandel är det viktigt att komma ihåg att de bästa alternativen ofta kräver en prenumerationsavgift. Avgiftsbelagda VPN-tjänster erbjuder vanligtvis en högre servicenivå jämfört med kostnadsfria versioner, vilket innebär att de brukar erbjuda bättre säkerhet och tillförlitlighet.

Funktioner i Kaspersky VPN Secure Connection

Även om det finns många tillgängliga krypto-VPN har Kaspersky VPN Secure Connection funktioner som gör det till en av de bästa VPN-tjänsterna för kryptohandel. Här är några fördelar att tänka på:

 • IP-adresserna maskeras av supersnabba premiumservrar med hastigheter på upp till 10 Gbps.
 • Tillgång till mer än 2 000 servrar i över 100 regioner.
 • 256-bitars kryptering i bankklass för att skydda användardata.
 • Marknadens mest högpresterande VPN, bevisat av AV-TEST
 • Nödstoppsfunktionen kopplar omedelbart bort din anslutning om VPN:et råkar brytas, håller dig trygg mot oskyddat internet och skyddar mot dataläckage utanför den krypterade tunneln. Den övervakar också kontinuerligt din anslutning till fjärrservrarna.
 • Inga aktivitets- eller historikloggar.
 • Användare av delad tunnel kan välja vilka data som ska krypteras via VPN genom att välja appar som ska skyddas och låta andra använda internet direkt.
 • De senaste och mest kraftfulla VPN-protokollen Catapult Hydra och Wireguard® ger dig extremt tillförlitliga och bekväma onlineupplevelser, både via lokala och utländska anslutningar.
 • Enheter som är anslutna till hemmets wifi skyddas automatiskt.

Skydda digitala tillgångar med krypto-VPN

Oavsett hur många digitala tillgångar en kryptoanvändare äger eller hur ofta hen genomför transaktioner kan alla som arbetar med blockkedjor och kryptovalutor tjäna på att använda ett VPN för kryptovaluta. Virtuella privata nätverk erbjuder ytterligare ett säkerhetslager som hjälper kryptovalutaägare att skydda sina tillgångar från hackning, nätfiske och till och med övervakning från andra användare och institutioner. Genom att kryptera data, omdirigera trafik via servrar i olika länder och maskera verkliga IP-adresser erbjuder VPN-tjänster för blockkedjor extra säkerhet för alla som är involverade i Web3.

Få Kaspersky Premium + 1 ÅR GRATIS Kaspersky Safe Kids. Kaspersky Premium tilldelades fem AV-TEST-utmärkelser för bästa skydd, bästa prestanda, snabbaste VPN, godkänd föräldrakontroll för Windows och bästa betyg för föräldrakontroll på Android.

Relaterade artiklar och länkar:

Vad är VPN? Hur det fungerar, olika typer av VPN

VPN jämfört med proxyserver: vad är skillnaden och vilket av dem bör du använda?

Hur kan ett VPN hjälpa till att dölja din sökhistorik och är privat surfning verkligen säker?

Relaterade produkter och tjänster:

Kaspersky Premium

Kaspersky Password Manager

Kaspersky VPN Secure Connection

Kryptovaluta och VPN: Är krypto-VPN nödvändigt?

Krypto-VPN är väsentligt för att skydda kryptovalutor och andra Web3-tillgångar. Lär dig varför de är viktiga och hur du använder dem.
Kaspersky logo

Utvalda inlägg