Hoppa till huvudinnehållet

Datorskydd kontra datorprestanda

All programvara som körs på din dator belastar helt naturligt en del av datorns resurser. Antivirusprogram är inget undantag till denna regel. Därför är det viktigt att välja en antiviruslösning som ger en lämplig nivå av datorskydd utan att påverka datorns prestanda.

Säkerställa en lämplig skyddsnivå mot skadlig programvara

För att skydda din dator måste dina antivirusprogram utföra en stor mängd åtgärder, inklusive att:

  • Öppna filer
  • Läsa data från dessa filer
  • Packa upp arkiv
  • Skanna filerna för att upptäcka skadlig programvara
  • Bedöma säkerheten hos webbplatser – om antiviruslösningen innehåller internetskyddsfunktioner
  • Hantera och ta emot uppdateringar av antivirusdatabasen, och köra många andra funktioner mot skadlig programvara

I viss omfattning gäller att ju grundligare ditt antivirusprogram är när det gäller att skanna, upptäcka och neutralisera skadlig programvara desto mer av datorns processorkraft används. Om du bara baserar ditt val av antivirusprodukt på hur den påverkar din dators prestanda, och inte beaktar skyddsnivån som produkten kan leverera, kan din dator vara mycket sårbar för datorvirus, maskar och trojanska virusen.

Innovativ teknologi förbättrar effektiviteten utan att riskera säkerheten

Erfarenheten visar tydligt att de snabbaste antivirusprogrammen ofta ger det svagaste skyddet. Många sådana program löper större risk att misslyckas med att upptäcka och förebygga smitta från skadlig programvara som andra antiviruslösningar enkelt identifierar och rensar bort.

Det finns också antivirusprogram som går långsamt, tar upp mycket datorresurser och ändå inte kan ge lämpligt skydd.

Det finns dock antiviruslösningar som använder innovativ teknik för att hjälpa till att minska inverkan på datorns resurser och bevara mer av systemets prestanda samtidigt som de ger ett rigoröst skydd mot skadlig programvara och internethot.

Datorskydd kontra datorprestanda

All programvara som körs på din dator belastar helt naturligt en del av datorns resurser. Antivirusprogram är inget undantag till denna regel. Därför är det viktigt att välja en antiviruslösning som ger en lämplig nivå av datorskydd utan att påverka datorns prestanda...
Kaspersky logo

Utvalda inlägg