Hoppa till huvudinnehållet

Regelbundna, frekventa antivirusuppdateringar

I takt med att cyberbrottslingarna blir alltmer aktiva – och ständigt lanserar ny, mer sofistikerad skadlig programvara – är det viktigt att den antiviruslösning du väljer uppdateras regelbundet av antivirusleverantören. Utan regelbundna, frekventa antivirusuppdateringar kan den antiviruslösning du har valt inte reagera snabbt när det släpps ny skadlig programvara.

Mer skadlig programvara innebär fler antivirusuppdateringar

För några år sedan – när många skadliga program skrevs av studenter och ungdomar som ofta inte lade mycket energi på att försöka förstöra användares datorer, stjäla pengar eller ens släppa ut den skadliga programvara de utvecklat – var det inte nödvändigt att skydda mot alla nya datorvirus och trojanska virus. Istället krävdes skydd endast för de relativt få skadliga program som faktiskt släpptes ut. Många av dessa skadliga program utgjorde inte någon allvarlig risk.

Idag är så inte fallet:

  • Kaspersky Labs forskning visar att över 75 % av all skadlig programvara skapas av cyberbrottslingar som siktar på att smitta ett stort antal datorer.
  • Det utvecklas hundratals nya datorvirus och trojanska virus varje dag.
  • Tyvärr finns det många fall där vissa antivirusleverantörer inte klarar av att leverera skyddsuppdateringar förrän efter att ett stort antal datorer har smittats.

Smitta från skadlig programvara sprider sig snabbt

All denna ökade aktivitet från cyberbrottslingarna betyder att det finns en ökad sannolikhet att utsättas för ett cyberhot:

  • Din dator kan smittas av brottslig skadlig programvara som ett resultat av att du surfat på internet.
  • Datormaskar kan sprida sig snabbt och smitta miljontals datorer.
  • Eftersom internet är en snabbt föränderlig miljö måste din antivirusleverantör släppa uppdateringar nästan omedelbart för alla nyupptäckta datorvirus och trojanska virus.

Andra artiklar och länkar relaterade till antiviruslösningar

Regelbundna, frekventa antivirusuppdateringar

I takt med att cyberbrottslingarna blir alltmer aktiva – och ständigt lanserar ny, mer sofistikerad skadlig programvara – är det viktigt att den antiviruslösning du väljer uppdateras regelbundet av...
Kaspersky logo

Utvalda inlägg