Hoppa till huvudinnehållet

Ta bort skadlig kod och skadlig programvara

Det kan finnas ett antal anledningar till att skadlig programvara har kunnat smitta en dator som redan hade ett antivirusprogram som kördes på den. Till exempel:

  • Om användaren inte hade valt alternativet för automatisk antivirusuppdatering och inte heller nyligen uppdaterat virusdatabasen manuellt
  • Om antivirusprogrammet på datorn inte var en av de ledande antiviruslösningarna

När användaren i dessa fall slutligen uppdaterar virusdatabasen eller installerar en mer effektiv antiviruslösning, kan smittan från skadlig programvara upptäckas på datorn. Användaren behöver då se till att den skadliga programvaran tas bort från systemet på rätt sätt.

Alla antivirusprogram har inte samma förmåga att behandla smitta som redan finns på datorn

Många datorvirus och trojaner använder särskild teknik för att dölja sin närvaro på datorn. Ofta är smittan så djupt inbäddad i systemet att det blir svårt att ta bort den. Tyvärr kan vissa antivirusprogram eventuellt inte ta bort den skadliga programvaran på ett sätt som säkerställer att datorn kan återställas till vanligt driftläge.

Därför är det viktigt att du väljer en antiviruslösning som:

Du bör också se till att du väljer alternativet för automatisk uppdatering i antivirusprogrammet, eller ser till att du kör manuella uppdateringar mycket ofta.

Ta bort skadlig kod och skadlig programvara

Det kan finnas ett antal anledningar till att skadlig programvara har kunnat smitta en dator som redan hade ett antivirusprogram som kördes på den...
Kaspersky logo

Utvalda inlägg