Hoppa till huvudinnehållet

Betalsamtal och betal-SMS

Cyberbrottslingar skapar och distribuerar ofta trojanska virus som kan smitta en mobiltelefon så att telefonen ringer eller skickar SMS utan att användaren är medveten om det. Den skadliga programvaran riktar dessa obehöriga samtal till betalnummer eller betaltjänster via SMS som drivs av brottslingen.

Genom att smitta ett stort antal telefoner och få varje telefon att ringa flera samtal eller skicka flera textmeddelanden kan brottslingen skapa en betydande inkomstkälla.

Så här skyddar du dig mot skadlig programvara på mobilen

Genom att installera ett effektivt program mot skadlig programvara kan du skydda din mobila enhet mot trojaner som startar SMS-attacker och obehöriga samtal. Kaspersky Internet Security for Android levererar skydd i världsklass för smarta telefoner med Android, och Kaspersky Internet Security for Android kan hjälpa till att säkerställa att din surfplatta är säker mot trojaner och andra attacker från skadlig programvara.

Andra artiklar och länkar relaterade till skadlig programvara på mobilen

Betalsamtal och betal-SMS

Cyberbrottslingar skapar och distribuerar ofta trojanska virus som kan smitta en mobiltelefon så att telefonen ringer eller skickar SMS utan att användaren är medveten om det. Den skadliga programvaran riktar dessa obehöriga samtal till betalnummer eller betaltjänster via SMS som drivs av brottslingen...
Kaspersky logo

Utvalda inlägg