Hoppa till huvudinnehållet

6 tecken på att ditt onlinebetalningskonto har hackats

Vi gör fler bankärenden och shoppar mer än någonsin på nätet. Och vi älskar det. Det innebär också att vi löper större risk att falla offer för internetbedragare. Därför bör du hålla koll på dina PayPal-, Amazon-, Google Checkout-konton och andra konton med onlinebetalning så att du kan upptäcka misstänkt aktivitet direkt.

På nätet hittar du massor av råd om vad du ska göra om ditt betalningskonto har drabbats. Men vilka är tecknen på att cyberbrottslingarna har kommit åt ditt konto? Här är våra bästa tips för att skydda dina pengar.

  1. Övervaka obehörig aktivitet: håll koll på överföringar. Även små obehöriga överföringar kan vara ett tecken på fara.
  2. Övervaka obehörig aktivitet: håll koll på överföringar. Även små obehöriga överföringar kan vara ett tecken på fara.
  3. Strunta inte i meddelanden: Om du får ett e-postmeddelande där det står att dina kontouppgifter har ändrats och du inte har ändrat dem kan ditt konto ha drabbats.
  4. Se upp för falska samtal: Om någon ringer dig och påstår sig vara från betalningsleverantören kan du insistera på att ringa upp personen på företagets offentliga telefonnummer.
  5. Lita inte på text: Om du plötsligt börjar få meddelanden eller samtal från ett mobilnummer som din leverantör inte brukar använda bör du bli mycket misstänksam.
  6. Kontrollera alla e-postmeddelanden: Om ett e-postmeddelande eller annan kommunikation på nätet inte ser äkta ut ska du inte svara på det utan att höra med din internetleverantör.
  7. Håll utkik efter falska länkar: Om du ser konstig aktivitet på ditt konto kan du kontrollera om du har klickat på misstänkta länkar i e-postmeddelanden på sistone.

Du bör även se till att du har ett bra program för internetsäkerhet med skydd för bankärenden på nätet. De mest sofistikerade cyberbrottslingarna utnyttjar så kallade man-i-webbläsaren-attacker.

I den här typen av attack modifierar skadlig programvara på din dator legitima webbsidor för att ta kontroll över dina bankärenden på nätet. Webbadressen som visas stämmer och du loggas in på bankens webbplats, men cyberbrottslingarna kan fånga upp överföringen, stjäla dina ekonomiska uppgifter och framför allt ta dina pengar.

Det enda sättet att skydda dig mot man-i-webbläsaren-attacker och annan avancerad cyberbrottslighet är att använda en avancerad programsvit för internetsäkerhet.

Andra artiklar och länkar relaterade till säkerhet för småföretag

6 tecken på att ditt onlinebetalningskonto har hackats

Vi gör fler bankärenden och shoppar mer än någonsin på nätet. Och vi älskar det. Det innebär också att vi löper större risk att falla offer för internetbedragare.
Kaspersky logo

Related articles