Hoppa till huvudinnehållet

Tillgänglighet för dokumentationen

De flesta leverantörer av operativsystem ser till att de publicerar tillräckligt med teknisk information så att legitima programmerare ska kunna skriva program som kan köras i operativsystemet. Men denna dokumentation kan också användas av de som skapar skadlig programvara, i syfte att utveckla datorvirus, maskar och trojaner som angriper datorer som kör operativsystemet.

Tillverkares dokumentation

I början av 2000-talet avslöjade de flesta tillverkare av mobiltelefoner inte så här mycket teknisk information. Det betydde att det inte var möjligt för programvaruutvecklare att skapa program för enheterna – eller för hackare och cyberbrottslingar att utveckla skadlig programvara som inriktade sig på tillverkarnas telefoner.

När mobila enheter började använda sig av teknik såsom Java – och genom utvecklingen av smarta telefoner – fick legitima programmerare tillgång till den nivå av detaljerad dokumentation som är nödvändig för att utveckla mobila program. Den dokumentationen har tyvärr också utnyttjats av de som skapar skadlig programvara, i syfte att skapa cyberhot som inriktar sig på en specifik enhet eller ett specifikt operativsystem.

Andra faktorer som hjälper skadlig programvara att trivas

Om du vill läsa mer om andra faktorer som hjälper skadlig programvara att trivas och överleva kan du klicka på följande länkar:

Andra artiklar och länkar relaterade till skadlig programvara

Tillgänglighet för dokumentationen

Läs mer om hur hackarna utnyttjar tillverkarnas tekniska dokumentation i syfte att skapa riktade cyberattacker.
Kaspersky logo

Utvalda inlägg