Hoppa till huvudinnehållet

Så här väljer du rätt antivirus i molnet

För att skydda ditt företag från digitala hot behövs ett ordentligt virusskydd som täcker alla dina enheter. Det finns ett stort utbud av antivirusprodukter på marknaden och det kan kännas överväldigande att försöka hitta de bästa lösningarna. Men en av de viktigaste är molnbaserat antivirusskydd som ser till att du skyddas från nya hot redan innan de blir kända.

Fördelen med antivirus i molnet

Molnbaserade antivirusskydd har en stor fördel jämfört med traditionella antivirusskydd. De här systemen samlar in information från miljontals datorer för att identifiera misstänkta trender. Tack vare den enorma informationskällan kan hoten upptäckas tidigare och blockeras innan de blir ett problem. De traditionella antivirusprogrammen är istället beroende av att säkerhetsforskare identifierar hoten innan de lyckas ta sig in i dina enheter. Den metoden fungerade bra förr, men idag är de illvilliga programmen är så snabba och rörliga att det krävs mer flexibla skydd.

Trots att antivirusmarknaden kryllar av produkter är det inte svårt att hitta kvalitetsprogram om man har ett par viktiga punkter i åtanke. För det första bör du bara använda program från branschens ledande leverantörer. De har utbildade säkerhetsteam som arbetar dygnet runt med att ta fram lösningar för olika hot. De har också bredare räckvidd och mer erfarenhet än mindre leverantörer.

Och även om det finns gott om verktygssviter som levereras tillsammans med olika "antivirusprogram" är det bäst att hålla sig till de mest välkända säkerhetsprogrammen eftersom de inriktar sig specifikt på säkerheten. En fördel är också att du kan ladda ner kostnadsfria testversioner av antivirusprogrammen för att prova olika lösningar innan du köper något.

Nödvändiga uppgraderingar

För vissa användare kan det vara värt att uppgradera från ett antivirusprogram till en fullständig säkerhetssvit. Den största fördelen med att använda en säkerhetssvit är att du får fler funktioner, till exempel skydd mot skräppost och nätfiske, skydd för bankärenden online, skydd för mobila enheter och mycket mer. Det är praktiskt att hämta alla säkerhetsprodukter från en kvalitetsleverantör och skönt att slippa hantera flera programvarupaket från olika leverantörer. Då får du mer tid till att fokusera på ditt företag och slipper utföra löpande underhåll. Precis som med antivirusprogrammen går det att ladda ner gratis testversioner av virusskydd och säkerhetsprogram så att du kan välja dem som passar företagets behov.

När det gäller den totala systemsäkerheten är det klokt att konsolidera säkerhetsprogrammen och att hålla sig till de bästa leverantörerna. Då kan du vara säker på att ditt system klarar även de allra svåraste säkerhetsutmaningarna.

Andra artiklar och länkar relaterade till antivirus i molnet

Så här väljer du rätt antivirus i molnet

Med antivirusskydd i molnet får du ett flexibelt skydd mot dynamiska hot. Sådana molnskydd är alltså ett bra val för verksamheten.
Kaspersky logo

Utvalda inlägg