Hoppa till huvudinnehållet

Cyberbrottslingar använder ofta en kombination av social manipulation och tekniker för implementering av skadlig programvara för att maximera chansen att smitta användares datorer:

Exempel på detta är:

  • Mimail
    Detta var en av de första maskarna som utformats för att stjäla uppgifter från användares onlinekonton. Masken spreds via e-postbilagor och e-postmeddelandet innehöll text som utformats för att fånga den drabbades uppmärksamhet. För att aktivera en kopia av masken från den bifogade ZIP-filen utnyttjade virusmakarna en sårbarhet i webbläsaren Internet Explorer. När filen öppnades skapade masken en kopia av sig själv på den drabbades hårddisk och öppnade sig själv utan några systemvarningar eller att användaren behövde göra något.
  • Hej
    Ett skräppostmeddelande – med ordet "Hello" (hej) i ämnesraden – innehöll texten "Look what they say about you" (se vad de säger om dig) och en länk till en smittad webbplats. Webbplatsen innehöll ett skript som hämtade LdPinch – ett trojanskt virus som utformats för att stjäla lösenord från användares datorer genom att utnyttja en sårbarhet i webbläsaren Internet Explorer.

Andra artiklar och länkar relaterade till skadlig programvara

Kombinera social manipulation och tekniker för implementering av skadlig programvara

: Med så många olika sorters skadliga program och med en så stor mängd olika skadliga ...
Kaspersky Logo