Skip to main
threats
 • https://www.kaspersky.se/content/sv-se/images/repository/isc/2018-images/5-warning-signs-of-advanced-persistent-threat.jpg

  Fem varningstecken på ett avancerat, långvarigt hot (APT) | Tips för att förhindra APT

  Ett avancerat, långvarigt hot är en långsiktig attack som hittar och utnyttjar känslig information. Lär dig fem varningstecken på ett avancerat, långvarigt hot (APT) och tips för att förhindra APT.
  Läs mer >
 • https://www.kaspersky.se/content/sv-se/images/repository/isc/2017-images/virus-img-17.jpg

  Utvecklade metoder för leverans av datorvirus och skadlig programvara

  För att kunna begå en större mängd cyberbrott – inklusive att stjäla bankuppgifter, skapa intäkter från betaltelefonnummer eller begära lösensummor – har cyberbrottslingar skapat och spridit nätverksmaskar, varav många har orsakat internetepidemier.
  Läs mer >
 • https://www.kaspersky.se/content/sv-se/images/repository/isc/2017-images/virus-img-18.jpg

  Datorvirus och skadlig programvara

  Under åren har skadlig programvara – eller malware – utvecklats till ett mycket allvarligt hot som kan utsätta din dator, dina värdefulla filer, dina foton, din musik, din ekonomiska information, dina pengar och dina barn för risker. Det finns åtgärder du kan vidta för att se till att du inte utsätts för dagens allt mer sofistikerade cyberattacker och säkerhetshot på internet.
  Läs mer >
 • https://www.kaspersky.se/content/sv-se/images/repository/isc/2017-images/what-is-a-trojan-virus.jpg

  Vad är en trojan och vilken skada kan den orsaka?

  Det finns många olika typer av skadliga trojaner på Internet. En översikt över de mest välkända trojanerna, och information om hur du kan skydda dig.
  Läs mer >
 • https://www.kaspersky.se/content/sv-se/images/repository/isc/2017-images/virus-img-15.jpg

  Kaspersky tillhandahåller internetsäkerhet för barn

  Med Kasperskys prisbelönta föräldrakontroll kan du skydda dina barn på internet, i program, spel, chattar, sociala nätverk och andra webbplatser.
  Läs mer >
 • https://www.kaspersky.se/content/sv-se/images/repository/isc/2017-images/virus-img-12.jpg

  Vad är ett datorvirus eller en datormask?

  Datormaskar replikerar sig själva och sprids. Lär dig hur du förhindrar att de infekterar dina datorer, mobila enheter eller nätverk med skydd mot skadlig programvara från Kaspersky Lab.
  Läs mer >
 • https://www.kaspersky.se/content/sv-se/images/repository/isc/2017-images/virus-img-03.jpg

  Datorvandalism

  I vardagen finns det vandaler som verkar njuta av att förstöra saker – även om det kan vara svårt att förstå hur de har någon nytta av sin vandalisering. Tyvärr finns samma typ av beteende även i cyberrymden. Det finns skapare av skadlig programvara som lägger tid och energi på datorvandalism som kan skada dina...
  Läs mer >
 • https://www.kaspersky.se/content/sv-se/images/repository/isc/2017-images/virus-img-19.jpg

  Vad är ett datorvirus eller en datormask?

  Ett datorvirus eller en datormask är skadlig programvara som kan replikera sig själv på datorer eller via datornätverk, utan att du är medveten om att din dator har smittats. Eftersom varje efterföljande kopia...
  Läs mer >
 • https://www.kaspersky.se/content/sv-se/images/repository/isc/2017-images/virus-img-13.jpg

  Så hanterar du svchost.exe-virus

  När det gäller skadlig programvara kan det för många vara svårt att se om en fil är skadlig eller inte. Svchost.exe-viruset är ett bra exempel på en fil som gör många osäkra. Viruset som är kopplat till filen är så klart skadligt, men svchost.exe i sig är en viktig Windows-fil.
  Läs mer >
 • https://www.kaspersky.se/content/sv-se/images/repository/isc/2017-images/virus-img-10.jpg

  En kort historik om datorvirus och hur framtiden ser ut

  När det gäller cybersäkerhet finns det få termer som är mer kända än ”datorvirus”. Trots att förekomsten av dessa hot och deras breda påverkan känner många användare inte till de grundläggande egenskaperna hos virus. Här följer en kort historik om datorvirus och hur framtiden kan se ut för detta utbredda cyberhot.
  Läs mer >
 • 1 /2