Hoppa till huvudinnehållet

Detta behöver skadlig programvara för att trivas

Skadlig programvara kan angripa ett operativsystem (OS) eller en applikation förutsatt att Oset eller applikationen kan köra program som inte ingår i dom . Alla populära operativsystem för datorer, och många kontorsapplikationer, bildredigeringsprogram och designprogram – plus andra programvarumiljöer med inbäddade skriptspråk – har den kapaciteten.

Därför är alla dessa populära operativsystem och applikationer sårbara för angrepp från skadlig programvara.

Inte alla operativsystem och program angrips

Computer viruses, worms and TrojansDatorvirus, maskar och trojanska virusen har skrivits för många operativsystem och program. Men det finns andra operativsystem och program som man ännu inte har upptäckt någon skadlig programvara för. Så vad är skillnaden mellan de här två grupperna av operativsystem och program?

Tre "förutsättningar" för att skadlig programvara ska trivas och överleva

För varje specifikt operativsystem eller program dyker det i allmänhet upp skadlig programvara när följande tre kriterier uppfylls:

Detta behöver skadlig programvara för att trivas

Skadlig programvara kan angripa ett operativsystem (OS) eller en applikation förutsatt att Oset eller applikationen kan köra program som inte ingår i dom . Alla populära operativsystem för datorer, och många kontorsapplikationer, bildredigeringsprogram och...
Kaspersky logo

Utvalda inlägg