Hoppa till huvudinnehållet

Tänk på det här när du väljer internetsäkerhetsleverantör

Företaget växer. Det betyder fler risksituationer, och i synnerhet kopplade till internetsäkerhet. Riskerna växer för företag av alla storlekar och typer när de växer, skaffar fler anställda och utökar IT-infrastrukturen. För att skydda sig mot hoten vänder sig många företagsägare till utomstående säkerhetsleverantörer.

Det är ett stort beslut att anlita en internetsäkerhetskonsult eller ett stort företag – och dyrt. Du vill fatta ett effektivt beslut och få god avkastning på investeringen. En bra internetsäkerhetspartner kan skydda företag på många sätt – men alla är inte lika duktiga. Utvärdera leverantörer både utifrån deras meriter och deras metoder, i realtid och på sikt. Här är några av de viktigaste faktorerna när du utvärderar internetsäkerhetsleverantörer.

Erfarenhet, utbildning och certifieringar

De här tre hänger samman. Du vill ha ett internetsäkerhetsföretag med välutbildade och erfarna anställda. Med tanke på internetsäkerhetens föränderliga natur är det bra om de regelbundet vidareutbildar sina anställda. Be företaget om bevis på utbildningsprotokoll och fråga om de anställda som ska sköta ditt företag har följande färdigheter och utbildning:

  • Penetrationstester
  • Digital rättsteknik
  • ICS-/SCADA-säkerhet
  • Utformning och implementering av SIEM

Ytterligare frågor att ställa är:

  • Vilken är er strategi för internethotinformation?
  • Ingår ni i några gemenskaper för internetsäkerhetsmedvetenhet?
  • Publicerar företaget några faktablad?

Titta efter företag där de anställda har följande certifieringar:

Utbildningsprogram för dina anställda

Erbjuder företaget du överväger internetutbildning till dina anställda? Ett bra internetsäkerhetsföretag utvecklar inte bara utbildningsprogram: de använder även innovativa funktioner som kan varnar för potentiellt skadliga attacker. Exempel på funktioner är e-postvarningar för externa avsändare och meddelanden med länkar och bilagor.

Procedurer för realtidsövervakning

De bästa internetsäkerhetsleverantörerna övervakar dygnet runt, sju dagar i veckan med den senaste tekniken. De genomför regelbundet penetrationstester och letar efter svagheter i systemet. De bör skapa utbildning och guider som bygger på testningen. Det ger dig och organisationen goda resurser.

Omfattande säkerhet

Specialisering kan vara bra – i vissa branscher. När det gäller internetsäkerhet vill du ha en leverantör vars tjänster inte är för begränsade. Undvik företag som fokuserar på säkerhet för en viss typ av hot eller onlinemiljö. De kan inte ge det heltäckande skydd du behöver för data och system.

Om du förstår de olika metoderna och funktionerna hos en bra internetsäkerhetsleverantör är det enklare att fatta bra beslut. De bästa internetsäkerhetsleverantörerna lär sig ständigt. De kan tillämpa forskning och färdigheter och förklara dem för hela din organisation.

Relaterade artiklar och länkar:

Säkerhetsrisker med Internet of Things

Säkerhet och Internet of Things

Vad är ett pågående avancerat hot?

Vad är internetsäkerhet?

Vad är internetbrottslighet: vilka är riskerna och hur kan vi förebygga

Så undviker du de flesta typer av internetbrottslighet

PRODUKTER:

Företagssäkerhet

True Cyber Security

Kaspersky Hybrid Cloud Security

Tänk på det här när du väljer internetsäkerhetsleverantör

När ett företag växer blir även säkerhetsriskerna större. Det är viktigt att anlita en bra internetsäkerhetsleverantör för att skydda företaget. Läs om vad du ska titta efter när du väljer leverantör.
Kaspersky logo

Utvalda inlägg