Kaspersky Kaspersky Endpoint Security for Windows (För arbetsstationer och filservrar)

Kaspersky Endpoint Security for Windows kombinerar säkerhet i flera lager, kryptering, kraftfulla kontrollverktyg och centraliserad styrning för optimerade prestanda med ett pålitligt skydd mot alla typer av cyberhot, med minimala störningar i arbetsflödet.


Kasperskys analytiker upptäcker varje dag mer än 300 000 unika former av skadlig programvara – riktade angrepp och storskaliga attacker med skadlig programvara, utnyttjande av sårbarheter i operativsystem och program, nätfiske och attacker med utpressningsvirus ökar hela tiden. Genom att kombinera branschledande säkerhetsteknik, klientkontroller och datakryptering i en och samma integrerade lösning skyddar Kaspersky Endpoint Security for Windows ditt företag mot känd skadlig programvara och avancerade hot. Vår unika HuMachine™-metod drivs genom en kombination av hotanalys för stordata, maskininlärning och mänsklig expertis för att skydda dina Windows-baserade klienter, enheter och servrar med minimala störningar för dina användare eller IT-system.

Ett funktionsrikt program i Kaspersky Endpoint Security for Business – Kaspersky Endpoint Security for Windows:

 • Skyddar företagets mest värdefulla tillgångar – dina data och företagsprocessernas funktionalitet
 • Bekvämlighet för slutanvändaren – pålitlig, prestandaoptimerad säkerhet med minimal inverkan på resurser
 • Säkrar företagets effektivitet – lätt att använda och hantera från samma konsol som andra säkerhetskomponenter i Kaspersky Endpoint Security for Business.
FUNKTIONER OCH FÖRDELAR
 • Säkerhet i flera lager – maximal användareffektivitet

  Kaspersky Endpoint Security for Windows ger skydd i flera lager mot alla typer av hot som ditt företag ställs inför. Vår proaktiva säkerhetsteknik minimerar möjligheterna för hot att nå klienter – och identifierar och stoppar de hot som gör det. Molnbaserad hotanalys ger snabb respons mot nya hot, med så få falska utslag och störningar i arbetsflödet som möjligt. 

  • Nästa generations teknik 

   Kaspersky Labs unika HuMachine™-metod drivs med en kombination av hotanalys för stordata, maskininlärning och mänsklig expertis. Genom samarbetet maximeras styrkan hos varje individuellt element och ger högre skyddsnivåer. 

  • Kraften hos molnbaserad hotanalys

   Miljontals Kasperskykunder över hela världen skickar anonyma hotdata från sina enheter till Kaspersky Security Network (KSN). Det molnbaserade hotlabbet samlar in och lagrar enorma mängder metadata från skadlig programvara för att kunna fatta snabba och korrekta beslut angående säkerhet för filer och webbadresser, utan att behöva analysera hela innehållet. Det ger ett omedelbart skydd mot nya hot. 

  • Upptäckt av misstänkta aktiviteter* 

   Genom att upptäcka och analysera misstänkta aktiviteter på arbetsstationer skyddar vår System Watcher-teknik mot nya hot, även utpressningsvirus. I händelse av en attack med skadlig programvara blockeras den skadliga programvaran och eventuella åtgärder återställs automatiskt.

   * finns bara till arbetsstationer

  • Skydd mot sårbarheter*

   Tillsammans med vår sårbarhetsövervakning ser Kaspersky Labs innovativa automatiska skydd mot utsatthet (AEP) till att skadlig programvara inte angriper kryphål i de operativsystem och program som körs i nätverket. Med AEP övervakar du de program där cyberbrottslingarna oftast försöker bryta sig in (det handlar bland annat om Adobe Reader, Internet Explorer, Microsoft Office och Java). På så sätt får du ett extra skyddslager mot okända hot. 

   * finns bara till arbetsstationer

  • Skydda företagets nätverk

   Hot som riktar in sig på företagsnätverk ökar ständigt, det gäller även portskanning, denial-of-service-attacker och buffertfel-attacker. Network Attack Blocker-tekniken i Kaspersky Endpoint Security for Windows övervakar och upptäcker skadlig programvaruaktivitet i ditt företagsnätverk – och låter dig konfigurera om du vill blockera aktiviteten.

  Flexibla kontrollverktyg för förbättrad säkerhet och ökad produktivitet

  Med integrerade kontroller för program, webb och enheter till arbetsstationer kan du hantera programmen i ditt företagsnätverk, kontrollera webbanvändning och minimera riskerna för skadlig programvara eller dataförluster. Kontrollverktygens funktioner ger programstartskontroll till Windows-baserade filservrar. 

  • Vitlistning och svartlistning för programkontroll

   Det finns tusentals nya program på marknaden och antalet växer varje dag. Det är svårt att hålla koll på vilka som kan vara skadliga och vilka som inte är det. Programkontroll skyddar systemen från skadlig programvara genom att ge administratörer total kontroll över vilka program som får köras i ditt nätverk.  

   Du kan välja mellan en vitlistningsmetod eller en svartlistningsmetod. Med vitlistning kan systemadministratörer aktivera en ”Neka som standard”-princip, där alla program som inte är vitlistade blockeras. Kasperskys kunder kan skapa egna vitlistor, lägga till program manuellt i listorna, eller inkludera kategorilistor från Kaspersky Lab. Vårt eget vitlistningslabb letar ständigt efter säkerhetsproblem i program och lägger till dem i en kategoriserad databas med vitlistade program (den här databasen innehåller över 1,3 miljarder unika filer – och 1 miljon filer läggs till varje dag). 

   Kasperskys kunder kan använda den här databasen som den är eller anpassa den efter sina specifika företagsbehov.  Testläget ser till att inga viktiga företagsfiler blockeras av misstag och att funktionaliteten och produktiviteten inte påverkas. De ständigt uppdaterade databaserna med säkra program är själva hjärtat i den dynamiska vitlistningsmetoden och ger ökad effektivitet och säkerhet, samtidigt som administratörerna kan ta hand om andra uppgifter.

   "Tillåt som standard"-scenariot är ett annat alternativ där systemadministratörer förbjuder specifika program och tillåter allt som inte finns i svartlistan. "Tillåt som standard" kan begränsa/förbjuda program från svartlistan – spel, torrentklienter och annan potentiellt farlig programvara – från att köras i ditt nätverk. Systemadministratörer kan antingen skapa sina egna listor eller använda Kaspersky Labs kategorier för att skapa listor, vilket sparar tid och ser till att din svartlistningsstrategi blir korrekt.

  • Kontroll över programbehörigheter 

   Vissa programaktiviteter kan anses utgöra en hög risk – även om själva programmen inte är klassade som skadliga – och sådana aktiviteter bör kontrolleras. Kasperskys programbehörighetskontroll (värdbaserat system för intrångsskydd – HIPS) begränsar aktiviteter i systemet utifrån hur betrott programmet är och begränsar vilken rätt programmet har att komma åt vissa resurser, däribland system och användarfiler. Det går även att kontrollera programmens åtkomst till inspelningsenheter för ljud och bild. 

  • Kontrollera enhetsanvändning i ditt nätverk

   Med Kasperskys enhetskontroll kan du ställa in kontroller baserat på tid på dagen, användartyp eller enhetstyp för att hantera enhetsanvändningen i ditt nätverk. Du kan justera kontrollerna med Active Directory och använda masker för vitlistning av flera enheter om det behövs. Kaspersky Endpoint Security for Windows loggar även all utförd radering och kopiering på flyttbara diskar och styr användarrättigheter för läs- och skrivåtgärder på USB-enheter, cd-skivor, dvd-skivor osv.

  • Kontrollera onlineåtkomst

   Med Kasperskys verktyg för webbkontroll kan du ställa in regler för internetåtkomst och tillåta eller neka åtkomst till vissa webbresurser efter innehållstyp, resurstyp, resursnamn eller webbadress och justera dem med Active Directory efter användarbaserade regler.

  Dataskydd för förlorade eller stulna enheter med kryptering

  Krypteringsmöjligheterna i Kaspersky Endpoint Security for Windows ger ett extra skyddslager åt bärbara datorer, surfplattor, USB-minnen och annan flyttbar media, så att dina data är skyddade i händelse av stöld eller förlust. Microsoft BitLocker-hantering är krypteringsalternativet för servrar.

  • Effektiv kompatibel kryptering

   Kaspersky Endpoint Security for Windows använder krypteringsalgoritmen AES-256 och har stöd för Intel AES-NI för att ge en effektiv, snabb kryptering som skyddar konfidentiell information. Om filer eller system tappas bort eller blir stulna kan obehöriga användare inte komma åt krypterade data. Vår kryptering är helt FIPS 140-2-kompatibel.

  • Kryptera hela disken eller enskilda filer

   Fullständig diskkryptering (Full Disk Encryption, FDE) skyddar diskens fysiska sektorer och gör det enkelt att tillämpa principen ”kryptera allt på en gång”. Funktionen för kryptering på filnivå (File-Level Encryption, FLE) ger säker delning av data över företagets nätverk. Båda krypteringslägena är tillgängliga för både hårddiskar och flyttbara diskar.  Med Microsoft BitLocker-hantering kan OS-inbäddad krypteringsteknik förbättra maskinvarukompatibilitet med minimal inverkan på användarna

  • Enkel inloggning och stöd för token/smarta kort 

   Single Sign-On stöds, medan stöd för smarta kort/token ger ett autentiseringssystem i två steg för extra säkerhet på krypterade datorer.

  Central IT-hantering underlättar det vardagliga arbetet

  Alla säkerhetsfunktioner för Windows-baserade klienter ställs in och kontrolleras via Kaspersky Security Center för att underlätta IT-hantering och minska arbetstiden som läggs på IT-säkerhet. Installera och hantera Kaspersky Endpoint Security for Windows i hela företagets nätverk, ange parametrar för skydd mot skadlig programvara, klientkontroller och datakryptering inom en enskild regel, och generera och anpassa en rad detaljerade säkerhetsrapporter.

  Säkerhet som minskar påverkan på system och användare

  Kaspersky Labs säkerhetsteknik är designad med trimmade resurskrav för att ha minimal inverkan på användarupplevelsen och se till att du inte offrar produktivitet för säkerhet. Fortlöpande prestandaförbättringar bekräftas av oberoende branschtester. 

  Så här handlar du

  Kaspersky Endpoint Security for Windows ingår i:

  • Maskinvarukrav

   • Intel Pentium 1 GHz eller snabbare
   • 1 GB RAM
   • 2 GB ledigt utrymme på hårddisken
  • Stationära operativsystem

   • Microsoft Windows 10 Pro / Enterprise x86 / x64
   • Microsoft Windows 8.1 Pro / Enterprise x86 / x64
   • Microsoft Windows 8 Pro / Enterprise x86 / x64
   • Microsoft Windows 7 Professional/Enterprise/Ultimate x86/x64 SP1 eller senare
  • Serveroperativsystem

   • Microsoft Windows Server 2016 x64.
   • Microsoft Windows Server 2012 R2 Standard х64
   • Microsoft Windows Server 2012 Foundation/Standard х64
   • Microsoft Small Business Server 2011 Standard х64
   • Microsoft Windows Server 2008 R2 Standard/Enterprise х64 SP1 eller senare
   • Microsoft Windows Server 2008 Standard/Enterprise х64 SP2 eller senare
En del av:

Osäker på vilken säkerhetslösning som passar din verksamhet?

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av våra webbplatser. Genom att använda och fortsätta navigera på den här webbplatsen godkänner du detta. Om du vill ha mer information om användning av cookies på den här webbplatsen klickar du på Mer information.

Godkänn och stäng