Hoppa till huvudinnehållet
BRANSCH

Cybersäkerhet för finansiella tjänster

Höjer säkerhetsnivåer genom att förutse, förebygga och åtgärda ekonomiskt motiverade cyberbrott

Skapar avancerade skydd i flera lager för finansbranschen

Digitalisering får inte försämra cybersäkerhetens effektivitet

Frestelsen hos faktiska pengar och löpande transaktioner gör finansiella tjänster till ett primärt mål för några av de farligaste cyberbrottslingarna. I och med framstegen inom bedrägeritekniken håller cyberbrottslingar på att skifta fokus från kunder som utgör enkla byten till mer utmanande men givande mål, som tjänsteleverantörerna själva tillhandahåller. Kaspersky Labs flerskiktade metod hjälper finansföretag att implementera en adaptiv säkerhetsstrategi.
Systemen är nu sammankopplade och mobila enheter används i stor utsträckning både för fjärråtkomst och för datadelning. Denna digitalisering exponerar i allt högre grad finansorganisationer för både allmänna och riktade angrepp.

Adaptiv säkerhet för finansorganisationer

Kaspersky Labs världsledande säkerhetsintelligens är banbrytande när det gäller att hjälpa företag att planera säkerhetsstrategin och skydda system och data från avancerade hot och riktade attacker. Vi hjälper företag som ditt att minska riskerna, snabbare upptäcka attacker, hantera pågående attacker och förbättra skyddet mot framtida attacker. Detta med hjälp av:

Upptäckt av riktade attacker

Omfattande upptäckt på flera sätt och riskminimering av avancerade hot och målinriktade angrepp

Säkerhet för klienter samt bankomat- och kassasystem

Allt-i-ett-säkerhetslösning som utformats speciellt för inbäddade system, bankomater och kassasystem

Säkerhet för hybridmoln

Gränslös säkerhet framtagen för hybridmolnet

Hotanalys för isolerade nätverk

Faktabaserad kunskap, inklusive kontext- och åtgärdsrekommendationer angående cyberhot

Användning

 • Upprätthålla företagskontinuitet och tillgänglighet av tjänster

  Minimering av cyberrisker och förbättrad intelligens innebär att ni kan erbjuda mer omfattande tjänster till kunder på ett säkert sätt, samt säkra era aktuella erbjudanden. Med tekniker som förebygger bedrägeri och upptäcker avancerade pågående hot föredrar de flesta cyberbrottslingar att istället fokusera på lättare och mer utsatta mål. Enkelt uttryckt blir du för säker för att vara värd att attackera.

 • Upptäck pågående attacker snabbare

  Riktade attacker är ett snabbt växande globalt säkerhetsproblem och finanssektorn är angriparnas främsta mål. Ju snabbare du upptäcker att ni attackeras, desto snabbare kan du förhindra fortgående skador. Det är därför vi inte bara erbjuder en förebyggande säkerhetslösning, utan även en innovativ identifieringsteknik som är utformad för att identifiera attacker på systemen när de faktiskt sker. Kaspersky Anti Targeted Platform är en del i en adaptiv säkerhetsstrategi och ett avancerat detektionssystem som vida överstiger konventionell förebyggande säkerhet.

 • Anpassningsbart säkerhetssystem

  Förutsägande och förebyggande bidrar till att stoppa en incident innan den utvecklas till en olycka. Upptäckt och respons utgör identifieringen och åtgärdandet av en olycka. I denna paradigm kräver varje efterföljande steg en större resursförbrukning för att reagera än föregående steg.

  Alltför ofta får säkerheten den budget den uppskattas förtjäna, inte den budget som verkligen behövs. Säkerheten måste prioriteras högt och investeras avsevärt i för att säkerställa en framgångsrik driftsättning och ett starkt mål för återhämtningstid.

24/7

Premiumsupport dygnet runt

Våra experter finns där för dig. Via våra 34 filialer verkar vi i över 200 länder runtom i världen och vi står till din tjänst dygnet runt, året om. Teckna vårt Premiumsupport-paket eller använd våra tilläggstjänster (Professional Services) om du vill få ut mesta möjliga av verksamhetens Kaspersky Lab-säkerhetslösning.

Faktablad

Lär dig mer med tankeledarskap från våra globalt erkända experter på cybersäkerhet

Risken

Cyberattacker är bland de farligaste företagsriskerna inom finanssektorn. Och trots att hoten – och de metoder som cyberbrottslingar använder – hela tiden utvecklas litar alltför många företag på att gårdagens säkerhetsteknik ska skydda mot dagens och morgondagens hot:

 • Riktade attacker kan pågå i ditt system just nu

 • Intern skadlig aktivitet är ett vanligt problem

 • Attacker mot datacenter kan vara extremt skadliga

 • Utpressningsvirusattacker kan låsa viktiga data och enheter

 • Förlust av konfidentiella data kostar mer än bara pengar

 • Regler och föreskrifter måste efterlevas

Relaterat till den här branschen

Resurser markerade med * är på engelska