Säkerhet och förtroende för tokenverksamhet

Ett tokenerbjudande liknar ett IPO (inledande allmänt erbjudande) men för företag som använder kryptovalutor istället för nationella (fiat) valutor. Försäljning av token, som drivs av STO:s, drar in miljarder amerikanska dollar varje år. STO-marknaden har vuxit aktivt i flera år och kommer troligtvis att fortsätta göra det. Men eftersom ICO:s och STO:s är så populära är de ett utmärkt mål för bedragare och andra brottslingar.

Kasperskys omfattande lösning är utformad för att ge säkerhet vid tokenförsäljning från olika typer av hot relaterade till svagheter i smarta kontrakt och webbplattformar. Vi tillhandahåller genomgripande kodgranskningar, nätfiskedetektering, incidentrespons och utbildning för personalen.

Förbered och kör ditt tokenerbjudande i en säker miljö med vårt allt-i-ett-paket med tjänster.


 • Incidentrespons för cybersäkerhet

  Isolera hot och förhindra att de sprids. Undersök incidenter och återställ dina data. Minimera incidentresponstiden och avbryt den skadliga kedjan innan system och data äventyras.

 • Källkodsgranskning för smarta kontrakt

  Identifiera brister och odokumenterade funktioner. Spara in på åtgärdskostnader genom att spåra svagheter innan projektet startas. Vi tillhandahåller en rapport och våra rekommendationer om hur du kan minska eventuella risker.

 • Utbildning och medvetenhet

  Utbilda de anställda i att reagera effektivt i händelse av en attack. Till och med icke-proffs kan genomgå den interaktiva onlinekursen som bygger upp cybersäkerhetskunskapen. Det är säkrare när hela teamet är bekant med grunderna.

 • Skydd mot bedrägeri och nätfiske

  Falska kopior av projektwebbplatsen kommer att upptäckas, så att du kan meddela dina investerare omedelbart. Spåra falska erbjudanden och erbjudandemeddelanden för att svara snabbt och förhindra en anseendemässig förlust.

Kundberättelser

Ta reda på hur företag säkrar sina tokenförsäljningar, smarta kontrakt och miljöer med lösningar från Kaspersky

Användning

 • Skydd mot bedrägeri och nätfiske

  Spåra löpande nätfiskeaktiviteter genom en kombination av automatiserad analys och experthjälp med cybersäkerhet. Du varnas om nätfiskewebbplatser riktar in sig på ditt varumärke. Syftet med dessa webbplatser är att kapa användarnas identiteter online, men omedelbara varningar hjälper dig att undvika ekonomiska och anseendemässiga förluster. Minska risken för falska försäljningar och tokenförsäljningsmeddelanden från cyberbrottslingar. Spåra olika typer av skadlig aktivitet så att du kan svara omedelbart.

 • Källkodsgranskning för smarta kontrakt

  Identifiering av svagheter i säkerheten, designbrister och odokumenterade funktioner i den smarta kontraktskoden som kan leda till utsatthet. Ett smart kontrakt innehåller algoritmer som avgör hur varje steg i en transaktion utförs. Det är viktigt att se till att det smarta kontraktet är säkert och inte ger utrymme för intrång. Granskningen, som utförs av experter på skadlig programvara, innehåller en rapport om svagheter som upptäckts samt rekommendationer om hur du kan minimera dem.

 • Cyberhälsa och utbildning

  Interaktiva onlinekurser hjälper till att förbättra cybersäkerhetskunskapen även för nybörjare. Med utbildningen kan ditt team analysera en attack och fatta beslut. Som en extra funktion kan du köpa särskild säkerhetsutbildning för dina teknikproffs. De får lära sig hur man genomför undersökningar, återställer tidsplaner och källor för attacker och hur man upptäcker skadlig programvara. Ge ditt interna team den omfattande kunskap som behövs för att lyckas med incidentåtgärder.

Marknadsföringssupport och kampanjer

Efter en lyckad säkerhetsgranskning och svaghetsåtgärder tillhandahåller vi gärna ytterligare marknadsföringssupport och kampanjer för ditt projekt genom att publicera ett pressmeddelande, som delas av hundratals mediepartner. Information om ditt projekt blir tillgängligt för tusentals av våra prenumeranter på sociala nätverk.

Faktablad

Lär dig mer med tankeledarskap från våra globalt erkända experter på cybersäkerhet

Risken

Medan du hanterar PR i första skedet, förbereder ett informationsdokument, utvecklar en startsida och skapar en lista med rådgivare samlar även hackarna in information om dig och ditt projekt i bedrägliga syften. När du startar en tokenförsäljning för tidiga investerare kan webbplatsen och investerarkonton attackeras. Du måste noga övervaka falska erbjudanden och försäljningsmeddelanden. När du har samlat in tillräckligt med pengar börjar ditt team aktivt utveckla projektet. Under den här perioden kommer media och hackare att rikta uppmärksamheten mot dig. Attacker kan ske i syfte att stjäla pengar från investerarkonton eller helt enkelt störa projektet eller webbplatsen.

 • Scan

  De utsätter projektteamet för skadlig programvara, nätfiske och social manipulering.

 • Scan

  Attacker mot projektwebbplatser eller investerarkonton, inklusive DDoS, riktade attacker, APT:er.

 • Scan

  Utnyttja svagheter i ett smart kontrakt för att stjäla pengar.

 • Scan

  Försök att komma in i projektet och föra in skadlig kod i projektets källkod.

 • Scan

  Lansering av falska webbplatser/nätfiskewebbplatser som ibland ser ännu mer sofistikerade och äkta ut än originalet.

 • Scan

  Falska erbjudanden och tokenerbjudanden via sociala nätverk för att locka investerarna till en falsk webbplats och lura dem på pengar.