Hoppa till huvudinnehållet

KasperskySecurity for Microsoft Exchange Servers

E-post är det primära angreppssättet som används av cyberangripare för att lura medarbetare att göra saker de behöver för att göra intrång i system, stjäla pengar och konfidentiell information eller störa verksamhetsprocesser. Det här är den vanligaste kanalen genom vilken utpressningsvirus, skadlig programvara och skräppost distribueras – och det är också via den här vägen de flesta komplexa, riktade attacker tar sig in i din infrastruktur. Vissa attackscenarier omfattar inte bara ingående e-postmeddelande utifrån, utan också kommunikation över intranät som skickas från osäkra konton där man utnyttjar förtroendet mellan kolleger och partner.

Kaspersky Security for Microsoft Exchange Server kan hantera alla tänkbara e-postbaserade attackscenarier. Det ger inbyggd integrering med ledande lokala e-postplattformar och säkrar både ut- och ingående e-posttrafik och intern e-posttrafik. Det erbjuder världsledande skydd mot skadlig programvara, nätfiske och skräppost med hjälp av en prisbelönt stack motorer som identifierar skadlig programvara, har omfattande funktioner för skydd mot nätfiske och vd-bedrägerier samt intelligent skräppostidentifiering. Det har också en rad funktioner som hjälper dig att skydda hela ditt företagsnätverk, vilket frigör tid som du kan ägna åt din kärnverksamhet.

 • Fördelar

  • Skydd mot skadlig programvara i flera lager – molnassisterat via Kaspersky Security Network

   Kaspersky Security for Microsoft Exchange Server innehåller den senaste versionen av Kaspersky Labs prisbelönta motor för skydd mot skadlig programvara och matas av realtidsinformation från molnbaserade Kaspersky Security Network (KSN). Resultatet är oöverträffade skyddsnivåer som upptäcker och avlägsnar farliga objekt, inklusive attacker, skadliga skript och alla andra former av känd, okänd och avancerad skadlig programvara.

  • Upptäckt av skadliga dokument

   Att bädda in skadliga skript i bifogade dokument är en teknik som används i några av de allvarligaste typerna av skadlig programvara som någonsin utvecklats, till exempel krypteringsviruset ExPetr/Petya/NotPetya. Kaspersky Security for Microsoft Exchange skannar igenom en mängd olika typer av dokument, inklusive MS Office-filer och PDF-filer, för att hitta alla former av inbäddat skadligt innehåll. Vid upptäckt blockeras den infekterade filen.

  • Identifiering av potentiellt skadliga program

   Med den utökade skyddsfunktionen kan programmet identifiera och ta bort både känd skadlig programvara och potentiellt skadliga program (t.ex. spionprogram eller fjärradministrationsprogram).

  • Skydd mot utpressning

   Kaspersky Security for Exchange skyddar mot de flesta typerna av utpressningsvirus, inklusive framtida och komplexa typer.

  Skydd mot nätfiske och vd-bedrägerier

  • Skydd mot vd-bedrägerier, baserat på datavetenskap

   Analyser som utgår från neurala nätverk stöds i realtid av molnbaserade avsändardomäner och URL-kontroller skyddar till och med mot det allra mest övertygande nätfisket via e-post. Detta omfattar fall av vd-bedrägerier där förtroendet för kända företagspartner och företag utnyttjas för att göra det riktade nätfisket ännu mer övertygande.

  • Identifiering av förfalskade källor

   Cyberangripare använder olika tekniker för att förfalska eller dölja ett e-postmeddelandes källinformation i syfte att få mottagaren att tro att det kommer från en betrodd avsändare. Kasperskys hotkunskaper säkerställer att alla dessa tekniker upptäcks, så att det inte finns utrymme för mänskliga fel.

  • Identifiering av falska avsändaradresser

   Ett antal populära e-postklientappar – särskilt sådana som inte är uppdaterade – kan innehålla brister som gör att angripare kan ändra avsändarinformationen och på så sätt förfalska e-postens källa på ett effektivt sätt. Kasperskys motor för skydd mot nätfiske identifierar dessa försök och vänder dem mot angriparen genom att blockera deras nätfiskande e-post.

  • Särskilt skydd mot vd-bedrägerier

   För att kunna utföra nätfiske i form av vd-bedrägerier använder angripare resultaten av deras preliminära studie av det berörda företaget, vilket kan omfatta information om företagets anställda, deras leveratörer, partner osv. Det gör dessa attacker särskilt trovärdiga – och farliga. Kaspersky Security for Microsoft Exchange jämför flera indikatorer, inklusive avsändardata, URL-bedömningar, språkvetenskliga analyser av e-posttext och så vidare, för att identifiera sådana här typer av försök.

  Effektivt skydd mot skräppost genom intelligent identifiering

  • Intelligent teknik för skräppostidentifiering

   Programmet skannar alla meddelanden för att identifiera skräppost utifrån formella attribut som avsändarens domän och IP-adress, meddelandets storlek och rubrik. Innehållet i meddelanden och bifogade filer analyseras dessutom med intelligent teknik, bland annat unika grafiska signaturer som kan avslöja skräppost som består av bilder. Kaspersky Security for Exchange omfattar integrering med Kaspersky Security Network (KSN), vilket innebär att du kommer åt Kasperskys molnbaserade databas där du kan hämta realtidsinformation om ny skräppost.

  • Stöd för flera språk

   Programmet skannar meddelanden på olika språk, inklusive asiatiska språk, för att upptäcka skräppost.

  Fördelar med e-posttrafikkontroller

  • Avancerad innehållsfiltrering

   Överföringen av vissa filtyper innebär extra infektionsrisker när de är bifogade till ingående e-postmeddelanden eller en dataläcka i utgående e-post. Avancerad innehållsfiltrering ger dig kontroll över vad du låter passera in i eller ut ur din infrastruktur; filtypsförfalskning innebär inte att den konfigurerade filtreringspolicyn överträds. Dessutom kan e-postinnehåll fungera som bas för filtreringsregler med reguljära uttryck för att ställa in mer specifika filtreringskriterier.

  • Listor över betrodda/icke betrodda användare

   Det finns ett verktyg för enskilda användare som vill skapa egna listor över betrodda och icke betrodda avsändare utifrån deras e-postadress, domännamn och SMTP-namn/IP-adress. Det går även att skapa en lista över godkända SMTP-adresser. Meddelanden från en avsändare på listan med godkända avsändare skannas inte utan skickas direkt till mottagaren. Om adressen däremot står med på den icke godkända listan får meddelandet en särskild rubrik och det behandlas enligt de regler som administratören har satt upp.

  • Fördefinierade e-postkategorier

   Kategoribaserad taggning av e-post förenklar e-postsorteringen och bidrar också till att tackla vissa säkerhetsrisker.

  Hantering av arkitektur, driftsättning och program

  • Gateway- och inkorgsskydd i en lösning

   Kaspersky Security for Microsoft Exchange drar nytta av komplett integrering på API-nivå, vilket innebär skydd av e-post på såväl gatewaynivå som inkorgsnivå. Det täcker ett så mycket större antal attackscenarier jämfört med en SEG-klasslösning (Secure Email Gateway).

  • CLI-baserad hantering NYHET

   Det är möjligt att installera, uppdatera, återställa och ta bort programmet via kommandoraden utan att använda det grafiska användargränssnittet.

  Fördelar med säkerhetshantering

  • Rollbaserad åtkomstkontroll UPPDATERAD

   En ny uppsättning roller låter dig hantera användaråtkomst till enskilda programprofiler. Detta gör det möjligt för administratören att begränsa andra avdelningars administratörer så att de endast får åtkomst till specifika säkerhetsservrar, vid behov.

  • Centraliserad styrning och övervakning

   En enda administrativ konsol med central rapportering och säkerhetskopiering gör det enkelt att styra alla dina Exchange-servrar. Kaspersky Security for Microsoft Exchange är integrerad i Kaspersky Security Center, vilket gör det möjligt att övervaka skyddsstatus, viktiga händelser och konsoliderad statistik för hela organisationen i en enda konsol.

  • Detaljerade loggningar och rapporter

   Övervaka programmet och statusen för antivirusskyddet med hjälp av de detaljerade HTML-rapporterna eller händelseloggen i Windows. Du har full kontroll över hur ofta rapporterna ska genereras och vilken information som ingår i dem. Alla rapporter kan lagras lokalt eller skickas via e-post.

  • Skanning i bakgrunden vid behov och enligt schema

   Alla mappar och meddelanden som lagras på servern skannas i bakgrunden för att säkerställa att alla objekt bearbetas med den senaste informationen om hotlandskapet. Skapa ett flexibelt bakgrundsschema eller kör vid behov-skanning av specifika inkorgar när som helst – alla har minimal inverkan på serverbelastningen och företagets produktivitet.

  • Säkerhetskopiering/h4>

   Innan meddelanden tas bort säkerhetskopieras de automatiskt så att det går att återställa viktig information i de fall då objekt inte kan behandlas eller om meddelanden felaktigt blivit kategoriserade som skräppost. En rad olika sökparametrar gör det enklare att hitta objekt i säkerhetskopieringsområdet.

  • Microsofts lösningsbaserade integrering av infrastruktur

   Programmet integreras med Microsoft Active Directory för en smidigare konfiguration och är kompatibel med DAG (Database Availability Group).

  • Flexibel licensiering

   Välj mellan flexibel månadslicens med skalbara alternativ för betalning vid användning, eller fast årlig licens. För leverantörer av hanterade tjänster är det lätt att fjärrstyra säkerheten åt flera klienter med hjälp av vår kontrollpanel för flera användare.

En del av