David Jacoby

Senior Security Researcher, Global Research & Analysis Team

David kom till Kaspersky Lab 2010 som Senior Security Researcher för Norden och Benelux. Han bor i Stockholm, och han ingår i arbetslaget Global Research and Analysis Team. Hans huvuduppgift är att stå för forskning och PR i just Norden och Benelux.

David har runt 15 års erfarenhet inom IT-säkerhetsbranschen. I sin nuvarande roll ägnar han mycket tid åt att studera sårbarhet och säkerhet. Han har tidigare jobbat mycket med penetrationstester och säkerhetsgranskningar på främst Unix- och Linux-plattformar. Han brinner också för att bidra till starka skydd för webbprogram. I sin forskning fokuserar han på hur man kan öka allmänhetens kunskap om de hot vi står inför i dagsläget. Han är också en ryktbar föreläsare: På stora konferenser världen över lyssnar man till vad David har att säga om aktuella hot, hur vi kan öka medvetenheten om säkerhet och hur vi kan bekämpa cyberbrottslingarna.

Innan han kom till Kaspersky Lab forskade David om sårbarhet och hur den kan hanteras. Han arbetade som Senior Security Researcher, rådgivare och konsult på TrueSec AB. Innan han började på TrueSec AB (år 2008) arbetade han på Outpost24 i sju år. Där började han som förste hackare – och när han lämnade bolaget hade han hunnit avancera till Vice President for Customer Experience.


Andra medlemmar i arbetslaget