Våra principer för bekämpning av cyberhot

Cyberhot har blivit ett globalt problem som sprider sig långt bortom geografiska gränser. I sin roll som IT-säkerhetsföretag är Kaspersky Lab fast beslutet att upptäcka och oskadliggöra alla former av skadliga program, oavsett ursprung eller syfte.

En av Kaspersky Labs viktigaste tillgångar i kampen mot cyberbrott är enheten Global Research and Analysis Team (GReAT). Den består av toppklassiga säkerhetsexperter från hela världen – Europa, Ryssland, Nord- och Sydamerika, Asien och Mellanöstern.

Vi har en tydlig policy för upptäckt av skadlig programvara: vi upptäcker och lindrar alla angrepp med skadlig programvara. Det finns ingen ”rätt” eller ”fel” skadlig programvara för oss. Vårt forskningsteam har medverkat aktivt till att upptäcka och avslöja ett flertal angrepp med skadlig programvara med koppling till myndigheter och statliga organisationer. Under de senaste åren har vi publicerat djupgående forskning om Sofacy (också känt som Fancy Bear, APT28), CozyDuke, Equation, Lamberts, TurlaFlame, Gauss, The Mask/Careto, Regin, Equation, Duqu 2.0 och Lazarus några av världens största statligt finansierade verksamheter hittills. För att återge de banbrytande cyberangrepp som har utretts av GReAT har Kaspersky Lab lanserat en Targeted Cyberattack Logbook.

Det spelar ingen roll vilket språk hotet ”talar” – ryska, kinesiska, spanska, tyska eller engelska. I följande lista över hot anges vilket språk som används i varje enskilt fall, enligt rapporter från GReAT:

Vilket språk som används har dock inget att göra med vilket land som hotet kommer från. Spår av ett visst språk kan inte betraktas som ett pålitligt bevis eftersom de kan vara falska och avsiktligt placerade i skadlig programvara som villospår för utredare. Därför tillskriver vi inte hot till enskilda länder.

Har ni någonsin blivit ombedda av en myndighet att inte upptäcka ett hot?

Nej, det har vi inte. Det finns ingen ”rätt” eller ”fel” skadlig programvara för oss. Vi har en tydlig policy för upptäckt av skadlig programvara: vi upptäcker och lindrar alla angrepp med skadlig programvara oavsett var de kommer ifrån.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av våra webbplatser. Genom att använda och fortsätta navigera på den här webbplatsen godkänner du detta. Om du vill ha mer information om användning av cookies på den här webbplatsen klickar du på Mer information.

Godkänn och stäng