Kaspersky Kaspersky Endpoint Security for Linux

För arbetsstationer och servrar


Även om antalet hot riktade mot Linux är lägre jämfört med de som riktar sig mot andra plattformar, ökar attackerna: det finns mer än 100 000 skadliga filer registrerade i Kaspersky Labs databaser.

Kaspersky Endpoint Security for Linux tillhandahåller nästa generations skydd i flera lager mot alla typer av cyberhot, till det bredaste utbudet av Linux-plattformar. Det ger ett tillförlitligt skydd med minimal inverkan på prestanda. Det är tillgängligt i vår omfattande produktportfölj – inklusive Kaspersky Endpoint Security for Business – och ger fullständigt skydd i hybridmiljöer, vilket säkerställer att alla system hanteras och skyddas, hela tiden.

Kaspersky Endpoint Security for Linux ger inbyggd teknik för att:

 • Eliminera redundant skanning och skydda värdefulla data och företagsprogram
 • Identifiera och blockera de senaste, nya hoten
 • Ge optimal säkerhet med minimal inverkan på andra program och systemprestanda överlag.

Läs mer om True Cybersecurity for Business och vad våra kunder säger om vår teknik här.

FUNKTIONER OCH FÖRDELAR
 • Smidig, centraliserad hantering – för enkel användning även i blandade IT-miljöer

  Ägna mindre tid och resurser åt att hantera IT-tillgångar och säkerhet: Kaspersky Security Centers konsol med ett enda fönster tillhandahåller kraftfulla säkerhetskontroller och hantering för alla Linux-klienter.

  Generera rapporter, konfigurera uppgifter och universella principer för grupper och individer, hantera skanningsinställningar osv. från samma konsol som hanterar Kaspersky Labs säkerhet för andra plattformar, bland annat Windows, Mac OS och Android.

  • Förenkla processen för distribution och kerneluppdatering

   Programinstallationen tar bara några minuter på x86- och x64-plattformarna och kräver endast ett paket. Inga ytterligare kompatibilitetspaket behövs för att köra på x64-arbetsstationer eller servrar.

   Du behöver inte installera om eller konfigurera följande kerneluppdateringar på arbetsstationer eller servrar – tillförlitligt skydd mot skadlig programvara körs utan inblandning av administratör.

  • Anpassa skanningsuppgifter och distribuera konfigurationsinställningar

   Anpassa Linux skydd i hela verksamheten på ett strukturerat och effektivt sätt, med hjälp av Kaspersky Security Center för gruppaktiviteter och -riktlinjer. Importera/exportera funktioner kan användas för att replikera inställningar och riktlinjer i olika miljöer, utan att använda Kaspersky Security Center.

  • Reagera snabbt på varningar

   Om något utöver det vanliga inträffar på klienten ändras statusskyddet både på programmet och Kaspersky Security Center-konsolen. Ett e-postmeddelande med varning skickas till administratören.

   Övervaka drifthistoriken genom att granska händelseloggarna i Kaspersky Security Center och använda flexibla verktyg och filter för att söka efter stora datamängder.

   Kaspersky Security for Linux är integrerad med syslog, som möjliggör överföring av incidentdata till ett SIEM-system för händelsekorrelation eller en annan lösning.

  • Kontrollera nätverksrisker från ett enda ställe

   Konfigurera och hantera inbyggda brandväggsinställningar i Linux OS: Med Kaspersky Endpoint Security for Linux kan du skapa en policy för brandväggsregler, loggar för nätverksaktivitet och granskning av säkerhetsincidenter från ett och samma ställe.

   Verkställ nätverkspolicy till alla klienter från Kaspersky Security Center, den enda punkten för säkerhetshantering och kontroll.

  Litet utrymme för högeffektivt skydd

  Kaspersky Endpoint Security for Linux är särskilt utformat för att ha minimal inverkan på andra program och övergripande systemprestanda. Det grafiska användargränssnittet är optimerat för Linux och tillsammans med förbättrade funktioner för kommandoradshanteringen förenklar detta uppgiftskörning och dagliga rapporter.

  • Lastbalanseringsprestanda på kernelnivå

   Resursernas lastbalansering och optimerade skanningsteknik – med möjlighet att utesluta tillförlitliga processer – förbättrar övergripande prestanda och minskar samtidigt systemets krav för skydd. (Systemresurserna omfördelas när datorn eller servern har låg eller hög belastning.) Kaspersky Endpoint Security for Linux ger enastående skanningsprestanda med fanotify-kompatibilitet (interna kernelobjekt) för skanning vid åtkomst.

   Säkerhetsskanningen kan köras i bakgrunden när serverprogramvaran uppdateras, så att servern snabbare kan tas i drift igen.

  • Eliminera onödig resursförbrukning

   Kaspersky Endpoint Security for Linux optimerar resursanvändning med skanning på begäran och schemalagd skanning av lokala hårddiskar, medieenheter, delade filsystem och distribuerade filsystem. Ett brett utbud av inställningar säkerställer höga skyddsnivåer utan att offra prestanda, till exempel:

   • Schemalägga filskanning för obehöriga användare
   • Justera nivån på skydd mot skadlig programvara
   • Ange undantag för att aktivera selektiv scanning

   Kaspersky Endpoint Security for Linux övervakar och styr nätverksdelningar och skannar automatiskt när filer ändras, vilket säkerställer att resurserna optimeras.

  Äkta skydd mot nästa generations hot

  Kaspersky Endpoint Security for Linux bygger på världens mest testade, mest prisbelönta säkerhet. Det kombinerar det bästa av mänsklig expertis med big data-hotanalys och robotiserad maskininlärning. Säkerhet i flera lager upptäcker kända och avancerade hot – även i minnet och bootsektorer.

  Molnbaserad hotanalys från Kaspersky Security Network (KSN) möjliggör snabb respons, nästan i realtid, och åtgärder mot kända, okända och nya hot i Linux och andra operativsystem, med mycket få antal felaktiga utslag och arbetsflödesavbrott.

  • Realtidsskydd mot dag noll-attacker

   Snabb respons på dag noll-hot är en viktig del av Kaspersky Labs kapacitet för äkta cybersäkerhet. Kaspersky Security Network (KSN) är vårt avancerade molnsystem som bearbetar anonymiserade hot från miljoner noder över hela världen, med hjälp av avancerad datateknik som ger hotanalys nästan i realtid till alla användare.

   Denna snabbhet innebär att även vid dag noll-attacksituationer där hotinformationen ännu inte är tillgänglig för klienten, fungerar KSN med Kaspersky Endpoint Security for Linux för att stoppa hot. Big data-behandling av enorma mängder av metadata från misstänkta filer gör det möjligt att fatta snabba och riktiga beslut om filernas säkerhet utan att behöva analysera deras innehåll. Med så snabba svarstider som 0,02 sekunder är det här ett viktigt ytterligare säkerhetslager för arbetsstationer med *nix.

   Även om all information som behandlas av KSN är helt anonym och frigörs från dess källa, förstår Kaspersky Lab att vissa organisationer – av efterlevnadsskäl eller företagets policyskäl – föredrar att behålla alla data helt och hållet inom företaget. Kaspersky Private Security Network gör att företag kan dra nytta av de flesta fördelarna med KSN utan att någon information lämnar företaget. Det kan skötas på kundens eget nätverk eller vald leverantörs nätverk.

  • Stoppa utpressningsvirus

   Enbart under 2017 identifierade Kaspersky Lab 38 nya krypteringsvirusfamiljer med över 96 000 ändringar. Kaspersky Lab-programmen var bland de första som kunde erbjuda särskilt skydd av klienter mot krypterande utpressningsvirus. Servrar angrips sällan direkt, men när krypteringsvirus börjar bli en pandemi utsätts de ofta av fjärrinitierad kryptering av data som lagras på filresurser.

   Kaspersky Security for Linux innehåller en unik antikrypteringsmekanism som kan blockera kryptering av filer på delade resurser från en skadlig process som körs på en annan dator i samma nätverk. Det här systemet bevakar ständigt de skyddade delade mapparna och spårar status för lagrade filer. Så snart som krypteringsaktiviteten upptäcks, blockerar systemet den angripna källmaskinen från att komma åt servern, stoppar krypteringsprocessen och förhindrar förlust av företagsdata.

  • Hjälper till att uppfylla regelkrav

   Säkerheten för känsliga data är högsta säkerhetsfrågan på dagordningen för alla företag. Kaspersky Security for Linux stöder detta med en viktig funktion för att stärka säkerheten och underlätta efterlevnad med viktiga principer såsom PCI DSS och SWIFT. Övervakning av filintegritet kan garantera integriteten för systemfiler, loggar och andra kritiska program genom att spåra obehöriga ändringar i viktiga filer och kataloger.

  • Alltid på

   Om programmet slutar fungera eller tvingas att stängas av startas Kaspersky Endpoint Security for Linux om automatiskt, så att dina klienter skyddas omedelbart utan att administratören behöver ingripa.

  SÅ HÄR KÖPER DU

  Kaspersky Endpoint Security for Linux ingår i följande produkter:

 • Kompletta och uppdaterade krav finns att läsa om i Kaspersky Knowledge Base.

  • Allmänna krav

   • 1 GB ledigt hårddiskutrymme för installation, lagring av tillfälliga filer och loggfiler.
   • En internetuppkoppling för aktivering av programmet och uppdatering av databaser och programmoduler
   • Inte Core 2 Duo-processor 1,86 GHz eller högre
   • RAM: 1 GB för 32-bitars OS (2 GB för 64-bitars OS)
   • Swappartition på minst 1 GB
  • Operativsystem

   • CentOS-6.9 x86/x64
   • Debian GNU/Linux 8.9 x86/x64 eller högre
   • Red Hat® Enterprise Linux® 7.4 x64 eller högre
   • Ubuntu Server 16.04 LTS x64 eller högre
   • openSUSE® 42.3 eller högre
  • Programvarukrav

   • Perl-programtolk: version 5.1 eller högre (www.perl.org).
   • Which-verktyget installerat (från OS-installationsprogram).
   • Installerade paket för kompilering av program (gcc, binutils, glibc, glibc-devel, make och ld), källkoden för operativsystemkärnan – för kompilering av moduler av Kaspersky Endpoint Security 10 for Linux i operativsystem som inte har stöd för fanotify.
   • Kaspersky Endpoint Security for Linux är kompatibelt med Kaspersky Security Center. För att säkerställa att administrationsinsticksprogrammet för Kaspersky Endpoint Security for Linux fungerar korrekt måste Microsoft Visual C++ 2015 Redistributable Update 3 RC (https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=52685) vara installerat.
  • Versionskrav för prenumeration

   • Detta program finns tillgängligt som en del av Kaspersky Endpoint Security for Business och kan köpas som prenumeration med flexibel månadslicensiering. Fråga din lokala partner om tillgängligheten av prenumerationer i ditt land – och se systemkrav för programmen here.
En del av:

  Osäker på vilken säkerhetslösning som passar din verksamhet?

  Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av våra webbplatser. Genom att använda och fortsätta navigera på den här webbplatsen godkänner du detta. Om du vill ha mer information om användning av cookies på den här webbplatsen klickar du på Mer information.

  Godkänn och stäng