Kaspersky Security for Windows Server

Komplexa IT-företagsnätverk kräver de allra högsta skyddsnivåerna – ett ynka skadligt program kan snabbt spridas i ett nätverk, störa affärsprocesser och förstöra IT-infrastruktur. Servrar kräver egna säkerhetslösningar som skyddar viktiga data mot de senaste skadliga programmen samt genom minimal påverkan på IT-resurserna får ut optimala prestanda även vid hög belastning.

Kaspersky Security for Windows Server utvecklades särskilt för att skydda komplexa nätverk och se till att företagets värdefulla resurser är effektivt skyddade. Med identifiering av hot och respons och exceptionell motståndskraft, tillsammans med startkontroll och skydd mot utsatthet för nya hot, erbjuder det avancerat skydd av servrar för företag i alla storlekar.

 • Avancerat skydd för servrar

  • Nästa generations skydd mot de senaste skadliga programvarorna

   Kaspersky Security for Windows Server är baserat på Kaspersky Labs unika HuMachine-ramverk. Det är ett skydd i flera lager som identifierar alla typer av skadlig programvara, inklusive avancerade, sofistikerade och nya hot. Trots att det är så kraftfullt har det minimal påverkan på serverns prestanda och ger olika optimeringsfunktioner beroende på serverroll (till exempel genom att konfigurera programprioritet eller exkludera verksamhetskritiska tillförlitliga processer från skanning).

  • Molnbaserat serverskydd

   Med Kaspersky Security Network (KSN) reagerar du rekordsnabbt på nya hot, samtidigt som du håller säkerhetskomponenterna trimmade och minskar risken för felaktiga utslag.

  • NYHET: Skydd mot utsatthet

   Kaspersky Security for Windows Server består av en mekanism för kraftfullt skydd mot utsatthet som skyddar processminnet från attacker. Det håller koll på skyddade processer och förhindrar försök att utnyttja opatchade eller dag noll-sårbarheter i systemkomponenter och program.

  • NYHET: Systemförstärkning

   Den mest tillförlitliga motståndskraften mot dataintrång uppnås genom att implementera Default Deny-scenario med programstartskontroll. Genom att förbjuda användning av andra program än tillförlitliga systemkomponenter och angivna program eller tjänster, blockeras de flesta typer av skadlig programvara automatiskt från start. Tillsammans med Enhetskontroll som körs i läget Neka som standard undviks användning av oönskad lagring. Dessa komponenter minskar avsevärt attackytan och ökar säkerheten på servern som skyddas av Kaspersky Lab.

  • Systemintegritet

   Det är lika viktigt att kritiska systemkomponenter och -processer (liksom verksamhetskritiska program) förblir intakta för att servern ska fungera smidigt, som att känsliga data som bearbetas på den är säkra.

   Kaspersky Security for Windows Server tar hand om detta och tillhandahåller funktioner som övervakning av filintegritet och logginspektion som bidrar till att förhindra inte bara oönskade ändringar i systemet utan även att upptäcka vissa indikatorer på säkerhetsintrång och att följa ett antal bestämmelser som PCI/DSS.

  • Skydd för terminalservrar

   Kaspersky Security for Windows Server skyddar ett brett utbud av miljöer med fjärråtkomst, inklusive Microsoft Terminal Services och Citrix XenApp/Xen Desktop:

   • Slutanvändarsessioner i terminalserverlägen förblir säkra mot hot från skadlig programvara, inklusive utpressningsvirus. Den nya trafiksäkerhetskomponenten i Kaspersky Security for Windows Server ger skydd mot virus och skydd mot nätfiske för webb- och e-posttrafik på terminalservern.
   • Säkerhetskontroller, särskilt program- och webbkontroller med Kaspersky-kategorier begränsar användningen av oönskade resurser, vilket minskar risken för dataintrång.
  • NYHET: Stöd för Microsoft Windows Server-behållare

   Den snabba spridningen av Docker-baserad behållarvirtualisering kräver särskilt skydd, med beaktande av behållare som använder samma kernel som andra serverprocesser. Kaspersky Security for Windows Servers skyddar Windows Server-behållare, och ser till att komprometterade behållare som du kan stöta på inte skadar ditt företag

  • Stöd för virtualiserade miljöer

   Kaspersky Security for Windows Server ger tillförlitlig säkerhet för all slags virtualiserad eller hybrid infrastruktur – privat, värdbaserad eller i ett publikt moln.

  • NYHET: Extern trafiksäkerhet

   Det här nya systemet ger filtrering av trafik med skadlig programvara, verifiering av webblänkar och styrning av webbresurser, baserat på Kaspersky-kategorier för externa system med stöd för ICAP-protokoll som proxyservrar, lagring eller något annat system med stöd för ICAP.

  Lagringsskydd

  • Lagringsskydd i flera lager som alltid är på

   Kaspersky Security for Windows Servers stöder ett brett utbud av lagringssystem från de mest framstående tillverkarna, bland annat Hitachi, EMC², IBM, Dell, Oracle och NetApp. Det stöder både skanning vid åtkomst (när en startad fil har ändrats) och skanning på begäran (antingen på begäran eller enligt schema). Den unika antikrypteringsfunktionen är tillgänglig för NetApp-lagring. Den här tekniken skyddar data på NAS-delar från utpressningsvirus och blockerar alla försök att kryptera data på lagringsenheten från alla anslutna värddatorer med skadlig krypteringsprogramvara.

  • Skydda delade mappar och lagring från skadlig krypteringsprogramvara (Anti-Cryptor)

   Kaspersky Labs produkter hör till de första som kunde erbjuda särskilt skydd för klienter mot krypterande utpressningsvirus. Servrar angrips sällan direkt, men nu när krypteringsvirus börjar bli en pandemi utsätts de ofta av fjärrinitierad kryptering av data som lagras på filresurser.

   Kaspersky Security for Windows Servers innehåller en unik antikrypteringsmekanism som kan blockera kryptering av filer på delade resurser från en skadlig process som körs på en annan dator i samma nätverk. Det här systemet bevakar ständigt de skyddade delade mapparna och spårar status för lagrade filer. Så snart som krypteringsaktiviteten upptäcks, blockerar systemet den angripna källmaskinen från att komma åt servern, stoppar krypteringsprocessen och förhindrar förlust av företagsdata. Den här funktionen är tillgänglig för Windows- och NetApp-lagringssystem.

  Flexibel och användarvänlig hantering

  • Kontroll över administratörsbehörigheter

   Välj lämplig behörighetsnivå för alla serveradministratörer. Det gör det enkelt att uppfylla säkerhetskrav som är specifika för olika avdelningar och roller.

  • Meddelandesystem

   Meddelanden kan skickas till administratörer via meddelandetjänst eller e-post. Kaspersky Security for Windows Server är integrerat med SNMP (Simple Network Management Protocol) och kan köras med SCOM (System Center Operations Manager). Du kan även övervaka driften genom händelseloggarna i Microsoft Windows och Kaspersky Security Center.

  • NYHET: SIEM-integrering

   Kaspersky Security for Windows Server tillhandahåller integreringsfunktioner för olika SIEM-system. Programmet kan konvertera händelser i programloggar till format som stöds av syslog-servern så att dessa händelser kan kännas igen och importeras till en SIEM. Programmet har stöd för konvertering till strukturerade dataformat och till JSON-format.

  • NYHET: Windows brandväggshantering

   För att hanteringen av serversäkerhet ska bli ännu bekvämare, möjliggör Kaspersky Security for Windows Servers konfigurering av lokala Windows brandväggar för dina servrar direkt från enhetlig konsol i Kaspersky Security Center.

  • Mest prisbelönta, mest erkända och mest uppskattade skyddet

   Kaspersky Security for Windows Servers är baserat på teknik som ständigt får analytikers erkännande, topplaceringar i oberoende tester och kunders uppskattning. Ett oberoende bevis på att du kan överlämna dina verksamhetskritiska servrar till Kaspersky Labs skydd.

  • Perfekt för verksamhetskritiska serverscenarier

   Kaspersky Security for Windows Servers skapades för att uppfylla de strängaste krav som ställs på serverscenarier. Den inbäddade låga inverkan på systemets prestanda, den höga belastningstoleransen och den minskade efterfrågan på underhåll (inklusive behovet av omstart) gör det till det perfekta programmet för verksamhetskritiska servrar.

  • Enastående mångsidighet

   Kaspersky Security for Windows Servers passar för en mängd olika serverroller och användningsmönster, inklusive skydd för filservrar, nätverkslagring och viktiga delar av företagets infrastruktur, och säkerställer smidig och säker funktion.

  • Redo för ditt företags resa mot molnet

   Kaspersky Security for Windows Servers är anpassat för skydd av fysiska och virtualiserade servrar och gör att du kan köra dina serverarbetsbelastningar säkert var som helst i din hybridinfrastruktur: lokalt, i ett datacenter eller i ett publikt moln.

  • Centraliserad hantering – sparar tid och pengar

   Kaspersky Security for Windows Server hanteras via valfri enhetlig konsol: Kaspersky Security Center eller Kaspersky Endpoint Security Cloud. Vare sig du vill underlätta användningen eller detaljstyra hela infrastrukturen från en enda plats kan du justera företagssäkerheten efter systemets detaljer och minska de fasta kostnaderna för driften.

  Så här handlar du

  Kaspersky Security for Windows Server ingår i:

 • Kompletta och uppdaterade krav finns att läsa om i Kaspersky Knowledge Base.

  Maskinvarukrav för serverskydd

  • Maskinvarukrav för serverskydd

   • x86-kompatibla system med en eller flera processorer
   • x86-64-kompatibla system med en eller flera processorer
  • Hårddiskutrymme

   • För installation av alla programkomponenter: 70 MB
   • För lagring av objekt i karantän eller säkerhetskopior: 400 MB (rekommenderas)
   • För lagring av loggfiler: 1 GB (rekommenderas)
   • För lagring av databaser: 2 GB (rekommenderas)
  • Minsta konfiguration

   • Processor: 1 kärna, 1,4 GHz
   • RAM: 1 GB
   • Ledigt utrymme på hårddisken: 4 GB
  • Rekommenderad konfiguration

   • Processor: 4 kärna, 2,4 GHz
   • RAM: 2 GB
   • Ledigt utrymme på hårddisken: 4 GB

  Programvarukrav för den server som ska skyddas

  • Installera Kaspersky Security 10 for Windows Server endast på servrar där någon av följande Windows-versioner körs. Microsoft Windows Installer 3.1 krävs också

   • Microsoft Windows Server 2008 x86/x64 Standard/Enterprise/Datacenter SP1 eller senare (inklusive Core-läge)
   • Microsoft Windows Server 2008 R2 Standard/Enterprise/Datacenter SP1 eller senare (inklusive Core-läge)
   • Microsoft Windows Hyper-V Server 2008 R2 SP1 eller senare
   • Microsoft Windows Server 2012/2012 R2 Essentials/Standard/Foundation/Datacenter (inklusive Core-läge)
   • Microsoft Windows Hyper-V Server 2012/2012 R2/2016
   • Windows Server 2016 Essentials/Standard/Datacenter/Core/Storage
  • Kaspersky Security 10 for Windows Server kan installeras på följande terminalservrar

   • Microsoft Remote Desktop Services baserat på Windows 2008 Server
   • Microsoft Remote Desktop Services baserat på Windows 2012 Server
   • Microsoft Remote Desktop Services baserat på Windows 2012 Server R2
   • Windows 2016 Server Microsoft Remote Desktop Services
   • Citrix® XenApp® 6.0, 6.5, 7.0, 7.5 – 7.9, 7.15
   • Citrix XenDesktop® 7.0, 7.1, 7.5, 7.5 – 7.9, 7.15

  Krav för specifika lagringsplattformar

  • NetApp

   • NetApp Clustered Data ONTAP 8.x och 9.x
   • NetApp Data ONTAP 7.x och 8.x 7-Mode
  • EMC Celerra / VNX

   • EMC DART 6.0.36
   • Celerra Anti-Virus Agent (CAVA) 4.5.2.3
  • EMC Isilon

   • EMC Isilon OneFS 7.0
  • Hitachi

   • HNAS 3080 / 3090 / 4040 / 4060 / 4080 / 4100.
   • VSP G200 / G400 / G600 / G800 / G1000 / G1500
  • IBM

   • IBM System Storage N series
  • DELL

   • DELL FS8600 on FluidFS 6.x
   • DELL FS8600 on FluidFS 5.x
  • Oracle

   • Oracle ZFS Storage Appliance
  • Andra lagringsplattformar

   • ICAP-kompatibla och RPC-kompatibla NAS

  Versionskrav för prenumeration

  Detta program finns tillgängligt som en del av Kaspersky Endpoint Security for Business och kan köpas som prenumeration med flexibel månadslicensiering. Fråga din lokala partner om tillgängligheten av prenumerationer i ditt land – och se systemkrav för programmen here.

En del av:

  Osäker på vilken säkerhetslösning som passar verksamheten?