I förarsätet för Ferraris äkta cybersäkerhet

”Kaspersky Labs företagslösningar återspeglar säkerhetsbehoven hos dagens företag, och skapar en fullständig cybersäkerhetsplattform som kombinerar fullt skalbara skyddsfunktioner för fysiska, virtuella och molnbaserade system”

Antonia Casamassima, Chief Information Officer, Ferrari S.p.A.

Kontakta oss

Anslut, upptäck, skydda

När du hör till världens mest ikoniska varumärken med det mest framgångsrika Formel 1-laget någonsin och har ansvar för att skydda människor genom säkra och lättillgängliga data, då har du inte råd att ta risker. Därför har Ferrari valt att låta Kaspersky Lab sköta cybersäkerheten.

Från den världsberömda Maranello-fabriken till Formel 1-banan skyddas över 5 000 klienter och system globalt av världens främsta IT-säkerhetsexperter, Kaspersky Lab.

Båda företagens tekniska vision och innovation omfattar uppkopplade bilar, Internet of Things och en växande webbnärvaro. Därför har Kaspersky Lab fördjupat sitt tekniska partnerskap med Ferrari och skyddar nu inte bara enheterna utan även företagets data – dygnet runt, alla dagar i veckan.

”Vi verkar visserligen i helt olika branscher, men vi har samma kärnvärden: tekniskt ledarskap och en passion för innovation och ständig förbättring”, säger Kaspersky Labs grundare och vd, Eugene Kaspersky.

Fart, säkerhet, banbrytande innovationer … bra ingredienser för att fördjupa ett bra partnerskap.

Ständigt aktiv cybersäkerhet. Överallt.

Utöver fler än 300 000 unika förekomster av skadlig programvara som Kaspersky Labs experter upptäcker varje dag utvecklas hela tiden nya hot. Allteftersom cyberbrottslingar utvecklar verktyg som anpassas efter varje måltavla är IOC:er, alltså indikatorer på intrång, inte längre tillräckligt för att upptäcka attacker. Framväxten av utpressningsvirus och DDoS-attacker (Distributed Denial of Service) har liksom problem med enhetsintegritet i Internet of Things-landskapet medfört nya utsatta områden. Det gäller särskilt i tillverkningsmiljöer där nya former av uppkoppling inte alltid åtföljs av adekvat cybersäkerhet.

I en sådan miljö är det lika viktigt att känna till var sårbarheterna finns som att kunna detektera och förhindra cyberattacker. För en organisation med Ferraris profil och anseende måste medvetenheten kompletteras med den senaste hotanalysen, så att man kan förutse vad som väntar bakom nästa kurva. Här behövs en säkerhetspartner som inte bara håller jämna steg med de senaste hoten, utan ligger steget före – och samtidigt förutser sårbarhetsprofiler för de mest innovativa digitala teknikerna.

Därför valde Ferrari att fördjupa sitt partnerskap med Kaspersky Lab. Kaspersky Lab skyddar nu inte bara Ferraris traditionella teknikområden som klienter, ERP och PLM utan skyddar även dess digitala värld genom penetrationstester, sårbarhetsutvärdering och hotanalys.

Skydda varumärket och säkra tillgänglighet

Med en global webbnärvaro och ett värdefullt varumärke att skydda var det av stor vikt att företaget de valde för uppgiften inte bara hade global räckvidd, utan även global kapacitet och expertis inom hotanalys. Kaspersky Lab, som redan samarbetade med Ferrari för att skydda dess klientsystem, utvärderades och visade sig passa perfekt för att även skydda företagets digitala närvaro.

Försvar mot kända webbattacker, kombinerat med hotanalys och sårbarhetsutvärdering för att förutse och bekämpa hot innan de orsakar problem, är nu ännu ett lager i Kaspersky Labs cybersäkerhet som skyddar ett av världens främsta varumärken. Skanning på begäran med minimal inverkan på prestanda, skydd mot DDoS-attacker, möjlighet att tillhandahålla konkret hotanalys inom strikta plattformsspecifikationer och fullständig sekretess vid rapportering – detta är bara några anledningar till att Kaspersky Lab stod ut i Ferraris tuffa tester.

Verklig säkerhet utan kompromisser

Men det räcker inte med webben: övergripande tillgänglighet för system, infrastruktur och de program som körs på dem är av största vikt, men det är även prestanda: ”Som du säkert förstår är prestanda mycket viktigt för Ferrari, så vi behöver säkerhet utan kompromisser”, säger Francesca Duri, CTO.

När det gäller uppgiften att säkra IT-infrastrukturens tillgänglighet för Ferraris tillverkningsanläggningar säger Duri att Kaspersky Labs industriella cybersäkerhetslösningar är unika på marknaden, där få leverantörer kan erbjuda denna typ av expertis: ”Jag blev positivt överraskad när jag förstod att Kaspersky redan har säkerhetslösningar på området. Det är därför vi arbetar tillsammans och kommer att fortsätta arbeta tillsammans för att se till att samma nivå av cybersäkerhet tillämpas på alla delar av verksamheten.”

Höga prestanda under press ger stora fördelar

Ferrari driver en av de mest sofistikerade produktionslinjerna i världen, där man kombinerar utbredd automatisering med precisionsteknik, testdata och över 2 000 medarbetare i en komplex, högkvalitativ infrastruktur med unika krav på säkerhet.

Sedan tillkommer dessutom alla krav i samband med tävlingar: över 60 GB data per bil samlas in under ett lopp och flera realtidssimuleringar använder dessa data på banan, så det är mycket som står på spel.

”Kaspersky Labs företagslösningar återspeglar säkerhetsbehoven hos dagens företag, och skapar en fullständig cybersäkerhetsplattform som kombinerar fullt skalbara skyddsfunktioner för fysiska, virtuella och molnbaserade system”, säger Antonia Casamassima, CIO.

Som alla bra relationer fortsätter denna att växa och utvecklas kring gemensam förståelse, expertis och vision.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av våra webbplatser. Genom att använda och fortsätta navigera på den här webbplatsen godkänner du detta. Om du vill ha mer information om användning av cookies på den här webbplatsen klickar du på Mer information.

Godkänn och stäng