LÖSNING

Blockchain Security

Cybersäkerhet för krypteringsfinansvärlden

Vårt erbjudande

Blockkedjebaserad teknik blir alltmer populär och används nu för att lösa en mängd olika uppgifter. Och det handlar inte bara om kryptovalutor. Många program gör blockkedjeteknik till en viktig del i arbetet med att etablera affärsprocesser som även kan tillämpas vid tillverkning.

Blockkedjeteknik finns i IoT-nätverk, system för arbetsflödeshantering, kryptovalutor och på många andra områden. Det är nu en viktig komponent och en toppmodern standard för en mängd olika företag.

Men eftersom det är en säkerhetsdriven åtgärd kan en blockkedja utsättas för olika risker. Med tanke på att blockkedjor innehåller känslig information om tillgångar och infrastruktur för specifika användare och företag är det oerhört viktigt att tillhandahålla omfattande skydd.

Incidentrespons och åtgärder

Omedelbara åtgärder mot intrång, identitetsstöld och säkerhetsbrott. Neutralisera cyberattacker utan att vänta på att de ska kränka och rasera ditt nätverk.

Bedömning av programsäkerhet

Kodgranskning, identifiering av hot mot smarta kontrakt och plattformsbrister. Förhindra förluster orsakade av skadlig kod i dina smarta kontrakt eller din blockkedja.

Utbildning och medvetenhet

Varje användare måste känna till försiktighetsåtgärderna för att förhindra läckage. Lär dig hur du ska reagera när blockkedjeprogrammet utsätts för risk och hur du förhindrar säkerhetsincidenter.

Skydd mot bedrägeri och nätfiske

Social manipulation, bedrägerier och nätfiske är fortfarande potentiella hot, även mot skyddade system.
Minska risken för nätfiske och dataläckor som orsakas av skadlig aktivitet.

Kundberättelser

Ta reda på hur företag säkrar sina tokenförsäljningar, smarta kontrakt och miljöer med lösningar från Kaspersky

Användning

 • Säkerhet i blockkedjeappar

  Blockkedjebaserade nätverk och program används på flera olika områden. Trots att de är baserade på en säker teknik behöver även blockkedjan skydd. Riskerna för utsatthet, riktade angrepp eller obehörig åtkomst kan minskas genom omedelbar incidentrespons och systemåterställning. För att förhindra infiltreringar tillhandahåller vi källkodsgranskning, skydd mot bedrägeri och nätfiske samt användarutbildning.

 • Token Offering Security

  Tokenerbjudanden eller tokenförsäljning är ett sätt att locka investeringar genom att sälja företagstokens. Projekt med tokenerbjudanden bygger främst på kombinerad teknik och kräver både kodgranskning och utvärdering av programsäkerhet. Det omfattar skydd mot bedrägeri och nätfiske, övervakning av webbplatssäkerhet, testning av intrång och DDoS-skydd. Vi granskar blockkedjans smarta kontraktskod för att hitta svagheter. Incidentundersökning och rapportering säkerställer konstant skydd. Med utbildning inom cyberhälsa undviker användarna kritiska misstag.

 • Säkerhet för krypteringsbörser

  En krypteringsbörs är en plats där användare kan handla och köpa olika krypteringstillgångar. Den är även sårbar för cyberhot. Krypteringsbörser kräver konstant skydd och övervakning, till exempel skydd mot riktade attacker, DDoS-skydd, övervakning av webbplatssäkerhet och regelbunden kodgranskning. Säkerhetsrapporter, incidentrespons och testning av sårbarheter tillhandahålls också. Användarna utbildas för att känna igen och undvika bedrägeri och nätfiske som en del av utbildningsprogrammet för cyberhälsa.

Hackad – dygnet runt?

Professionell cybersäkerhet i form av incidentrespons finns där för dig. Via våra 34 filialer verkar vi i över 200 länder runtom i världen och vi står till din tjänst dygnet runt, året om. Med hjälp av vår globala expertis kan vi hjälpa dig att förmildra konsekvenserna av säkerhetsincidenter.

Faktablad

Lär dig mer med tankeledarskap från våra globalt erkända experter på cybersäkerhet

Risken

Användare av ett blockkedjenätverk kan utsättas för nätfiskeattacker. Bedragare skapar falska ICO-webbplatser och hubbar som användaren luras att använda för att göra betalningar till falska plånböcker. Konfigurationsbrister och osäker datalagring och dataöverföring kan orsaka läckage av känslig information. Kontrollen över ett system kan förloras på grund av buggar i koden. Det är ännu farligare om det finns centraliserade komponenter i plattformen.

 • <p>Många ICO-webbplatser och krypteringsbörser är sårbara för DDoS-attacker. De behöver omfattande skydd för att skydda säkerheten och minimera säkerhetsöverträdelser.</p>

  Många ICO-webbplatser och krypteringsbörser är sårbara för DDoS-attacker. De behöver omfattande skydd för att skydda säkerheten och minimera säkerhetsöverträdelser.

 • <p>Smarta kontrakt och blockkedjekod kan innehålla buggar eller till och med större bakdörrar. Det kan vara en ingångspunkt för hackare.</p>

  Smarta kontrakt och blockkedjekod kan innehålla buggar eller till och med större bakdörrar. Det kan vara en ingångspunkt för hackare.

 • <p>Alla blockkedjeprogram är inte decentraliserade. Krypteringsbörser har fortfarande starka centraliserade delar som utgör ett attraktivt mål för angripare.</p>

  Alla blockkedjeprogram är inte decentraliserade. Krypteringsbörser har fortfarande starka centraliserade delar som utgör ett attraktivt mål för angripare.

 • <p>I vissa fall, om över 50 % av blockkedjans kraft kontrolleras av angriparna, kan de verifiera bedrägliga transaktioner.</p>

  I vissa fall, om över 50 % av blockkedjans kraft kontrolleras av angriparna, kan de verifiera bedrägliga transaktioner.

 • <p>De flesta användare känner inte till de grundläggande cybersäkerhetsåtgärderna och vet inte hur de ska reagera i händelse av en attack.</p>

  De flesta användare känner inte till de grundläggande cybersäkerhetsåtgärderna och vet inte hur de ska reagera i händelse av en attack.

 • <p>Most users tend to be unfamiliar with basic cybersecurity measures and don't know how to react in the event of an attack.</p>

  Most users tend to be unfamiliar with basic cybersecurity measures and don't know how to react in the event of an attack.

Relaterat till den här lösningen