Vicente Diaz

Principal Security Researcher, Global Research & Analysis Team

Vicente anslöt till Kaspersky Labs Global Research and Analysis Team i november 2010. Han är expert på hotanalys och forskar även i skadlig programvara och bedrägeri på europeisk mark: banktrojaner, hot i sociala nätverk, kriminella partnernätverk, skadlig programvara för mobila enheter osv. Vicente leder även olika projekt inom teknikforskning samt ger kunderna expertråd.

Vicente har tidigare arbetat först som programvaruutvecklare på IT&C och Actaris, och sedan som forskare vid Kataloniens tekniska universitet (UPC). Han gick sedan över till att arbeta med IT-säkerhet på S21sec, först som pentestare och sedan som cyberbrottsansvarig. Vicente har tagit fram en rad olika programvaruverktyg. Han är också en flitig föreläsare – och han drar sig heller inte för att själv anordna konferenser vid behov. Han satt i den rådgivande kommittén för Source Conference och är en av grundarna av Edge-Security, en sammanslutning där man främjar forskning om säkerhet och anordnar ideella evenemang.

Vicente har en examen i datavetenskap och en masterexamen i artificiell intelligens.


Andra medlemmar i arbetslaget

  • Costin Raiu

    Director, Global Research & Analysis Team

  • David Jacoby

    Senior Security Researcher, Global Research & Analysis Team

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av våra webbplatser. Genom att använda och fortsätta navigera på den här webbplatsen godkänner du detta. Om du vill ha mer information om användning av cookies på den här webbplatsen klickar du på Mer information.

Godkänn och stäng