Santiago Pontiroli

Security Researcher, Global Research & Analysis Team

Santiago Pontiroli började på Kaspersky Lab som Security Researcher i oktober 2013. Han ansvarar främst för analys och utredning av säkerhetshot i SOLA-regionen (söder om Latinamerika), webbprogramsäkerhet, utveckling av automatiseringsverktyg baserat på hotanalyser och bakåtkompliering av program med skadlig kod.

Tidigare arbetade Santiago som Development Leader på Accenture för projekt som Site Concept Studio och Avanade Connected Methods. Där bevakade han alla tekniska aspekter av arbetslagens arbete, utvecklade och presenterade demos av olika plattformar och försåg säljpersonalen med teknisk support. Före Accenture arbetade Santiago som konsult på flera företag, där han tillhandahöll support för programvara för åtkomstkontroll, system- och nätverksadministration, serverhärdning och webbprogramsäkerhet.

Santiago har examina i systemteknik och systemanalys från Universidad Tecnológica Nacional F.R.L.P i Buenos Aires, Argentina. Hans expertis ligger främst inom bitcoinrelaterad forskning och analys av utpressningsvirus.


Andra medlemmar i arbetslaget