Roberto Martínez

Security Researcher, Global Research & Analysis Team, Latinamerika

Roberto Martínez anslöt till Kaspersky Labs Global Research and Analysis Team i april 2012. Han ansvarar för att analysera och bevaka skadlig programvara i Mexiko genom analys och prognoser av lokala trender, med särskild fokus på ”etisk hackning”, kriminalteknik och penetrationstester.

Roberto samarbetade tidigare med ITlligent Security, där han deltog i projekt för sårbarhetsskanning och penetrationstester för företag i Latinamerika som Prose, Claro, Bancajeros Banet med flera. Han är medlem av den mexikanska IT-säkerhetsföreningen (AMSI), Mexico Security Professionals, Digital Forensics Association (DFA) och Redteam: Association of Penetration Testers. Han är också medlem av Cyberwar & Cybercrime, en internationell sammanslutning som sprider relevant information om brott i cyberrymden. Han deltar i flera utbildningsprojekt i Mexiko och bjuds ofta in för att föreläsa vid branschevenemang inom IT-säkerhet runtom i regionen.

Roberto har lång erfarenhet som instruktör inom IT och informationssäkerhet liksom som forskare inom och arkitekt av säkerhetslösningar. Han är också expert på digital kriminalteknik. Han studerade vid universitetet i Guadalajara och Universidad Tec Milenio (ITESM) i Monterrey. Han talar flytande engelska och spanska.


Andra medlemmar i arbetslaget

  • Vicente Diaz

    Principal Security Researcher, Global Research & Analysis Team

  • Dmitry Bestuzhev

    Director, Global Research & Analysis Team, Latinamerika

  • Fabio Assolini

    Senior Security Researcher, Global Research & Analysis Team

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av våra webbplatser. Genom att använda och fortsätta navigera på den här webbplatsen godkänner du detta. Om du vill ha mer information om användning av cookies på den här webbplatsen klickar du på Mer information.

Godkänn och stäng