Roberto Martínez

Security Researcher, Global Research & Analysis Team, Latinamerika

Roberto Martínez anslöt till Kaspersky Labs Global Research and Analysis Team i april 2012. Han ansvarar för att analysera och bevaka skadlig programvara i Mexiko genom analys och prognoser av lokala trender, med särskild fokus på ”etisk hackning”, kriminalteknik och penetrationstester.

Roberto samarbetade tidigare med ITlligent Security, där han deltog i projekt för sårbarhetsskanning och penetrationstester för företag i Latinamerika som Prose, Claro, Bancajeros Banet med flera. Han är medlem av den mexikanska IT-säkerhetsföreningen (AMSI), Mexico Security Professionals, Digital Forensics Association (DFA) och Redteam: Association of Penetration Testers. Han är också medlem av Cyberwar & Cybercrime, en internationell sammanslutning som sprider relevant information om brott i cyberrymden. Han deltar i flera utbildningsprojekt i Mexiko och bjuds ofta in för att föreläsa vid branschevenemang inom IT-säkerhet runtom i regionen.

Roberto har lång erfarenhet som instruktör inom IT och informationssäkerhet liksom som forskare inom och arkitekt av säkerhetslösningar. Han är också expert på digital kriminalteknik. Han studerade vid universitetet i Guadalajara och Universidad Tec Milenio (ITESM) i Monterrey. Han talar flytande engelska och spanska.


Andra medlemmar i arbetslaget

  • Vicente Diaz

    Principal Security Researcher, Global Research & Analysis Team

  • Dmitry Bestuzhev

    Director, Global Research & Analysis Team, Latinamerika

  • Fabio Assolini

    Senior Security Researcher, Global Research & Analysis Team