Nikita Shvetsov

Chief Technology Officer

I april 2014 blev Nikita tillförordnad utvecklingschef (CTO, Chief Technology Officer) hos Kaspersky Lab, och i oktober 2014 utsågs han till ordinarie utvecklingschef. Han är ansvarig för att utforma den övergripande teknik- och produktstrategin för företaget. Han ska driva utvecklingen av produkter och tjänster samt teknik- och forskningsverksamhet, ha överblick över Kasperskys hela FoU-organisation och fungera som företagets expert.

Nikita började på Kaspersky Lab 2004 som virusanalytiker. 2006 blev han seniorutvecklare och arbetade med emulatorer till den heuristiska motorn. År 2009 utsågs Nikita till enhetschef för Anti-Malware Research. Han blev därmed ansvarig för att utveckla och implementera strategier för att skydda användarna mot skadlig programvara, och även ansvarig för att koordinera arbetet med oberoende testlabb. Innan Nikita fick rollen som tillförordnad utvecklingschef var han vice ordförande för Research och Deputy CTO (forskning). I den rollen ledde han arbetet med Kasperskys viruslabb runt om i världen. Han definierade den strategiska riktningen för Kaspersky Labs och drev arbetet vidare inom teknik för skydd mot skadlig programvara, automatiskt skydd mot utsatthet, innehållsfiltrering och DLP. Under Nikitas ledarskap fick Kaspersky Lab två gånger den prestigefyllda utmärkelsen "Årets produkt", från det välrenommerade testlabbet AV-Comparatives. Företaget rankades också högst i en mätning av jämnhet i prestanda i oberoende tester under 2013, baserad på statistik som samlats in från de mest inflytelserika testorganisationerna.

Nikita har en examen i datavetenskap från Moskvas statliga institut för elektronik och matematik.


Andra medlemmar i arbetslaget

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av våra webbplatser. Genom att använda och fortsätta navigera på den här webbplatsen godkänner du detta. Om du vill ha mer information om användning av cookies på den här webbplatsen klickar du på Mer information.

Godkänn och stäng