Marco Preuss

Director, Global Research & Analysis Team, Europe

I mars 2013 utnämndes Marco till Europachef för enheten Global Research and Analysis Team. Innan dess var Marco Senior Security Researcher och chef för Kaspersky Labs Global Research and Analysis Team-enhet i Tyskland.

Marco har arbetat i nätverks- och IT-säkerhetsbranschen sedan början av 2000-talet. Han har lång erfarenhet i sin roll och är ansvarig för att hantera hotbilden i Europa med särskild tonvikt på kartläggning av hot, forskning om darknet, lösenordsskydd, IoT-säkerhet och integritet. Utöver forskningsprojekten är Marco dessutom en regelbunden talare på både mindre och offentliga evenemang och upprätthåller nära kontakt med säkerhetspartners.

Marco startade sin karriär hos Kaspersky Lab år 2004, som Technical Consultant. I den rollen bistod han med expertis inom system med Linux och Unix. Han har också varit med och lett försäljningen inom företagssegmentet. Därefter tillträdde han som teknisk kontaktperson för OEM-avdelningen, där han stod för supporten för anpassade lösningar. Marco gjorde ett omfattande arbete tillsammans med företagets team för produktdesign- och utveckling och gick med i forskningsgruppen som Virus Analyst år 2009.


Andra medlemmar i arbetslaget

 • David Emm

  Principal Security Researcher, Global Research & Analysis Team

 • Kurt Baumgartner

  Principal Security Researcher, Global Research & Analysis Team

 • Dmitry Bestuzhev

  Director, Global Research & Analysis Team, Latinamerika

 • Vicente Diaz

  Principal Security Researcher, Global Research & Analysis Team