Ghareeb Saadeldin

Senior Security Researcher, Global Research & Analysis Team

Ghareeb började på Kaspersky Lab i maj 2013. Som Senior Security Researcher studerar han olika hot och skadliga program samt bistår med sin kunskap i Mellanöstern, Turkiet och Afrika.

Ghareeb är GREM-certifierad för analys av skadlig programvara. Han har över fem års erfarenhet inom cybersäkerhetsbranschen. Han började som ärendehandläggare för säkerhet i Egyptian Computer Emergency Response Team (EGCERT), där han i två års tid hade hand om olika säkerhetsincidenter och attacker mot viktiga statliga institutioner. Han var även med att skapa och utforma projektet EGCERT Honey-net. Efter den insatsen fick han förtroendet att sätta ihop EGCERT-arbetslaget för analys och bakåtkompilering av skadlig programvara. Han arbetade med den gruppen i tre år och tillsammans analyserade de olika skadliga program och pågående avancerade hot.

Ghareeb har en kandidatexamen i datateknik från Ain Shams University och ett certifikat för cybersäkerhet från Egyptian Information Technology Institute (ITI).


Andra medlemmar i arbetslaget

 • Jornt van der Wiel

  Security Researcher, Global Research & Analysis Team

 • David Emm

  Principal Security Researcher, Global Research & Analysis Team

 • Vicente Diaz

  Principal Security Researcher, Global Research & Analysis Team

 • Mohamad Amin Hasbini

  Senior Security Researcher, Global Research & Analysis Team

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av våra webbplatser. Genom att använda och fortsätta navigera på den här webbplatsen godkänner du detta. Om du vill ha mer information om användning av cookies på den här webbplatsen klickar du på Mer information.

Godkänn och stäng